8 martie dulce! Prajituri cu dichis

Cheesecake cu ananas caramelizat

Cheesecake cu ananas caramelizat

1 / 3

Dificultate: medie

Ingrediente necesare pentru cheesecake cu ananas:

Pentru blat: Punem 300 de grame biscuiti amaretti intr-un robot de bucatarie si blitzuim pana cand rezulta o consistenta nisipoasa.

Amestecam biscuitii (care sunt geniali, apropo) cu 100 de grame de unt topit si 3 linguri de lapte. Omogenizam si punem compozitia intr-o tava cu pereti detasabili si presam ca sa fie cat de cat uniform. Mie imi iese mai repede presand cu degetele. Dam tava la frigider pana pregatim crema.

 

Pentru crema: Mixam 250 de grame de frisca si cand aceasta nu se mai desprinde de tel o amestecam cu 400 de grame de crema de branza (eu am combinat 200 de grame de mascarpone si 200 de grame de branza de vaci cremoasa) si 50-60 de grame de zahar pudra. Se omogenizeaza si se adauga un pliculet de vanilie Bourbon. Se amesteca din nou.

Aceasta compozitie se toarna peste blat si se niveleaza bine, cu dosul unei linguri.

Se da la frigider minim 4 ore.

Pentru caramelizare avem nevoie de putin suc din conserva de ananas si cateva lingurite de zahar brun care se pun intr-un vas la foc mic. Lasam zaharul sa se topeasca si sosul sa se ingroase si adaugam si un praf de scortisoara. Scoatem rondelele de ananas din cutie, le scurgem putin si le punem in sos. Le lasam pana capata culoare, le scoatem si le lasam putin la racit. Le asezam apoi peste feliile de cheesecake rece si servim. Este buuuun!
 

O reteta recomandata de blogul mansardacubunatati.blogspot.ro

 Tarta cu ciocolata si ricotta

Tarta cu ciocolata si ricotta

2 / 3

Dificultate: medie

Ingrediente necesare pentru tarta cu ciocolata si ricotta:

Pentru aluat:

  • 225 gr faina
  • 30 gr cacao
  • 60 gr zahar
  • 115 gr unt
  • sirop de visine

Pentru umplutura:

  • 2 galbenusuri
  • 115 gr zahar
  • 500 gr ricotta de la Lactitalia
  • coaja rasa de la o lamaie
  • aprox 100 gr bucatele de ciocolata (chocolate chips)

Mod de preparare tarta cu ciocolata si ricotta:

Incepeti prin a pregati aluatul de tarta - amestecati faina cu zahar si cacao. Adaugati untul si framantati pana obtineti un aluat faramicios. Pentru a lega aluatul adaugati putin cate putin sirop de visine, pana cand aveti un aluat compact si nelipicios.

Intindeti cu sucitorul trei sferturi din aluat si puneti-l intr-o forma de tarta. Eu nu am avut si am folosit o forma rotunda de tort.
Forma cu aluatul o puneti la rece pentru 20 de minute.

Intre timp pregatiti umplutura. Amestecati ricotta cu celelalte ingrediente.

Din bucatica de luat ramasa puteti taia dupa voia inimii diferite forme cu care sa decorati tarta deasupra.

Turnati umplutura in aluatul racit, ornati si dati la cuptorul incins, la foc puternic pentru 15 minute. Dupa 15 minute scadeti flacara si mai lasati 35-40 de minute.

In reteta se spune sa o consumati la temperatura camerei, doar ca eu nu am mai avut rabdare si taiat-o calda si mi s-a parut tare gustoasa cu ciocolata calda si topita prin branza aromata.

Pentru mai multe retete, accesati blogul amainbucatarie.blogspot.ro

Tort cu cafea si brandy

Tort cu cafea si brandy

3 / 3

Dificultate: medie

Ingrediente necesare pentru tort cu cafea si brandy:

Blat:

  • 4 oua
  • 3 linguri apa fierbinte
  • 150 gr zahar
  • 1 plic zahar vanilat Dr. Oetker
  • 150 gr faina
  • 50 gr Gustin (amidon de porumb)
  • 1 plic praf de copt Dr. Oetker

Crema:

  • 2 plicuri crema pentru prajituri Dr. Oetker - cafea/brandy
  • 4 linguri zahar pudra
  • 450 ml lapte rece

Sirop:

  • 150 ml cafea neagra tare
  • 150 ml apa
  • 3 linguri zahar pudra

Ornat:

  • 1 plic Spuma pt deserturi cu gust de frisca Dr. Oetker
  • stelute ornament

Mod de preparare tort cu cafea si brandy:

Mixam albusurile spuma cu un varf de sare. Adaugam zaharul si zaharul vanilat alternand cu apa. Mixam pana obtinem o spuma tare apoi adaugam galbenusurile mixand dupa fiecare.
La final incorporam faina amestecata cu amidonul si praful de copt folosind o spatula si avand grija sa nu se lase spuma. Turnam compozitia intr-o tava rotunda de 24 cm (sau o tava patrata de 23 cm cum am facut eu) unsa cu unt sau tapetata cu hartie de copt.
Dam la cuptorul preincalzit la 175-180 grade timp de 25-30 de minute. Verificati cu o scobitoare daca blatul e copt.
Scoatem din cuptor si lasam sa se raceasca. Dupa ce s-a racit, taiem blatul in trei.
Pentru crema: punem intr-un vas inalt praful din cele doua plicuri, amestecam cu zaharul pudra si turnam peste ele laptele rece. Mixam cu mixerul la viteza mica mai intai apoi la viteza mare, pana se intareste crema.
Pentru sirop: amestecam intr-un bol cafeaua, zaharul pudra si apa.
Asamblare: Asezam prima foaie pe un platou si il insiropam cu aprox 100 ml din sirop. Punem un strat generos de crema si nivelam frumos. Procedam la fel si cu a doua foaie. Cea de a treia foaie vine deasupra si la fel o insiropam. Imbracam tot tortul in crema ramasa.
Deasupra ornam cu frisca batuta. Dam la frigider 2-3 ore inainte de a servi.
Este un tort usor, nu este foarte dulce, excelent pentru doamne!

O reteta recomandata de blogul timeaioo.blogspot.ro

 

Cheesecake cu ananas caramelizat
 Tarta cu ciocolata si ricotta
Tort cu cafea si brandy

Rezumat

Sarbatoreste Ziua Femeiii cu un desert special. Pentru inspiratie, iti propunem 3 retete de prajituri cu dichis pe care le poti prepara chiar astazi.

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri