1 / 4

Cheesecake cu ananas caramelizat

Dificultate: medie

Ingrediente necesare pentru cheesecake cu ananas:

Pentru blat: Punem 300 de grame biscuiti amaretti intr-un robot de bucatarie si blitzuim pana cand rezulta o consistenta nisipoasa.

Amestecam biscuitii (care sunt geniali, apropo) cu 100 de grame de unt topit si 3 linguri de lapte. Omogenizam si punem compozitia intr-o tava cu pereti detasabili si presam ca sa fie cat de cat uniform. Mie imi iese mai repede presand cu degetele. Dam tava la frigider pana pregatim crema.

 

Pentru crema: Mixam 250 de grame de frisca si cand aceasta nu se mai desprinde de tel o amestecam cu 400 de grame de crema de branza (eu am combinat 200 de grame de mascarpone si 200 de grame de branza de vaci cremoasa) si 50-60 de grame de zahar pudra. Se omogenizeaza si se adauga un pliculet de vanilie Bourbon. Se amesteca din nou.

Aceasta compozitie se toarna peste blat si se niveleaza bine, cu dosul unei linguri.

Se da la frigider minim 4 ore.

Pentru caramelizare avem nevoie de putin suc din conserva de ananas si cateva lingurite de zahar brun care se pun intr-un vas la foc mic. Lasam zaharul sa se topeasca si sosul sa se ingroase si adaugam si un praf de scortisoara. Scoatem rondelele de ananas din cutie, le scurgem putin si le punem in sos. Le lasam pana capata culoare, le scoatem si le lasam putin la racit. Le asezam apoi peste feliile de cheesecake rece si servim. Este buuuun!
 

O reteta recomandata de blogul mansardacubunatati.blogspot.ro

Înapoi la articol

Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri