Ingrediente necesare pentru bomboane cu ciocolata, nuci si prune uscate:
2 lingurite seminte de susan macinate;
un pumn de nuci, macinati plus doua nuci taiate marunt pentru glazura;
un pumn de migdale macinate;
4 linguri de cacao neagra;
150 grame prune uscate taiate marunt;
80 grame biscuiti digestivi;
4-5 lingurite ulei de cocos;
Pentru glazura:
80 grame zahar brun;
1 lingura apa fierbinte;
40 grame unt 82 % grasime (la temperatura camerei);
25 ml frisca lichida.
Mod de pregatire bomboane cu ciocolata, nuci si prune uscate:
1. Se macina in rasnita semintele de susan, nucile si migdalele.
2. Se pot macina tot in rasnita, sau intr-un blender si biscuitii digestivi.
3. Prunele uscate, se spala, se sterg bine cu un servetel de hartie si apoi se taie marunt.
4. Se adauga cacaua si uleiul de cocos.
5. Se amesteca bine toate ingredientele pana se incorporeaza.
6. Se formeaza intre degete bile mici, si se aseaza intr-o tava sau farfurie mare. Lasati la frigider pentru 30 de minute.
7. Pentru glazura pregatiti asa: puneti intr-o tigaie zaharul brun la foc mic, lasati pentru doua-trei minute pana incepe sa devina usor aurie, adaugati apa fierbinte si amestecati usor. Retrageti de pe foc cand s-a caramelizat si adaugati untul amestecand repede, si mai apoi frisca.
8. Turnati cate o lingurita pe fiecare bila si lasati sa se intareasca pentru 15 pana la 30 de minute.
9. Asezati in hartie de mini-muffin sau de praline.