2 / 4

Bombonele cu migdale

Dificultate: redusa

Ingrediente necesare pentru bombonele cu migdale:

  • 20 biscuitei amaretti
  • 1 1/2 ceasca fulgi cereale cu nuci si migdale
  • 10 biscuiti populari
  • 3 linguri cacao
  • 2 lingurite miere
  • 3 linguri lichior ciocolata
  • 1 lingurita extract de migdale

Pentru hainuta bomboanelor:

  • fistic macinat
  • cacao
  • zahar pudra
  • nuca cocos colorata
  • orice altceva va mai place

Mod de preparare bombonele cu migdale:

Fulgii cu nuci si migdale pe care i-am ales eu au fost acestia si va sfatuiesc sa-i folositi pentru ca dau o textura crocanta bombonelelor. Ii macinam in robotul de bucatarie. La fel procedam si cu biscuiteii amaretti si cu biscuitii populari. Ii punem pe toti laolalt, adaugam peste ei cacaoa, mierea, lichiorul de ciocolata si extractul de migdale.

Daca faceti aceste bombonele si pentru copii, atunci inlocuiti lichiorul de ciocolata cu lapte simplu sau lapte condensat. Amestecati bine toate ingredientele pana obtineti o pasta usor lipicioasa. In functie de tipul de fulgi si tipul de biscuiti pe care ii folositi s-ar putea sa fie nevoie de o cantitate mai mare de lapte sau lichior de ciocolata.

Din pasta obtinuta formam bilute mici cam cat o nuca. Imediat trecem bombonelele prin zahar pudra sau nuca de cocos colorata, fistic macinat sau cacao. Le asezam in hartiutele lor speciale si le savuram. sunt tare bune!

Gust pregnant de migdale, usor alcoolizate,in hainute colorate si vioaie.

Aceasta reteta a fost recomandata de blogul andreeachinesefood.blogspot.ro

 

Înapoi la articol

Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri