4 retete cu SOMON de incercat acasa

 Somon la gratar cu sparanghel

Somon la gratar cu sparanghel

1 / 4

Dificultate: redusa

Ingrediente necesare pentru somon la gratar:

  • 2-4 rondele de somon (sau fileuri), cam 500g
  • un buchet tulpini de sparanghel
  • 2 - 3 linguri mustar
  • 3 linguri ulei de masline
  • 1 lingurita zahar
  • zeama de la o lamaie
  • sare, piper

Mod de preparare somon la gratar:

Pregatim sosul de mustar amestecand mustarul cu zaharul si zeama de lamaie.
Sparanghelul trebuie sa fie verde deschis, cu tulpina tare, iar partea lemnoasa de jos trebuie sa fie destul de mica. Spalam sparanghelul, ii taiem partea lemnoasa si il amestecam cu ulei, sare si piper. Il prajim pe gratarul incins 4 - 6 minute pe fiecare parte, pana se inmoaie putin, dar ramane crocant. Cand este gata, il pastram cald.
Presaram sare si piper peste somonul spalat. Cu o pensula ungem fiecare bucata de somon cu sos de mustar pe fiecare parte si prajim pe gratar 2 - 5 minute pe fiecare parte.
Aranjam pe farfurie tulpini de sparanghel, bucati de somon si stropim cu sosul de mustar ramas. Un deliciu, rapid si simplu de facut, cu aproximativ 400 calorii / portie.

O reteta recomandata de blogul furnicuti.blogspot.ro

 Tarta cu somon afumat si broccoli

Tarta cu somon afumat si broccoli

2 / 4

Dificultate: redusa

Ingrediente necesare pentru tarta cu somon afumat si broccoli:

Incepem prin a varsa 400 de grame de broccoli congelat intr-o tigaie unde am topit o bucata de unt. Lasam pe foc pana ce floretele se perpelesc usor. Dam deoparte, indepartam picul de apa care mai ramane in tigaie si lasam sa se raceasca alene.

In acest timp, intr-un bol, amestecam 300 grame de smantana, 3 oua, o ceapa rosie taiata marunt, sare si piper. Peste aceasta combinaţie, radem 200 de grame de branza de vaca si 150 de grame de branza de capra. Omogenizam si turnam amestecul intr-o tava unsa cu unt si tapetata cu hartie de copt.( Eu nu pun, imi place sa spal vase). Taiem 100 grame de somon in felii mai mici si punem din loc in loc, peste amestecul de smantana, branza si broccoli. Dam la cuptorul incins la 180 de grade timp de 45 minute. Lasam sa se raceasca puţin, ne inarmam cu doua felii si un pahar (OK, mai multe) de must ca asa e bine si asa se cade.

Pentru mai multe retete delicioase, vizitati blogul mansardacubunatati.blogspot.ro

 

Salata de somon, avocado si rodie

Salata de somon, avocado si rodie

3 / 4

Dificultate: redusa

Ingrediente necesare pentru salata de somon, avocado si rodie:

  • somon afumat
  • 1 avocado
  • 1 ceapa rosie
  • 1/2 rodie
  • 1/2 lime
  • paine prajita sau crutoane
  • putin ulei de masline


Mod de preparare salata de somon, avocado si rodie:

Curatati si tocati avocado, apoi stropiti-l bine cu sucul stors din lime pentru a preveni oxidarea. Scoateti bobitele de rodie, taiati ceapa rosie rondele subtiri si stropiti cu putin ulei de masline.
Amestecati bine, adaugati sare daca doriti, dar pentru noi a fost suficienta cea din peste.

Amestecati cu paine proaspat prajita si tocata cubulete sau crutoane.

Aceasta reteta a fost recomandata de blogul amainbucatarie.blogspot.ro

Pate de somon

Pate de somon

4 / 4

Dificultate: redusa

Ingrediente necesare pentru pate de somon:

Intai si intai, aliniati ingredientele: 300g somon proaspat, 150g somon afumat, 2 cepe rosii mici, 100g unt, 2 linguri de capere, zeama si coaja de la o lamaie si jumatate de legatura de marar.

E tare simplu: in tot untul se calesc cele 2 cepe tocate marunt (pana se inmoaie - vreo 10 minute). Apoi se adauga si somonul (cel crud) in tigaie, impreuna cu coaja de lamaie si se inabusa vreo 6-7 minute.

In timpul asta intrati in multitasking-mode si ocupati-va de celelalte ingrediente: maruntiti somonul cel afumat, caperele si mararul.

Stingeti focul si maruntiti si celalalt somon (cel perpelit in unt). Amestecati ceapa impreuna cu tot untul cu mararul, caperele, cei 2 "somoni" si zeama de lamaie. Potriviti de sare si piper si lasati minunatia sa stea la rece macar o ora.

Serviti-l cu paine prajita si lingeti-va pe degete!

O reteta recomandata de blogul www.leblogpiquant.com

 Somon la gratar cu sparanghel
 Tarta cu somon afumat si broccoli
Salata de somon, avocado si rodie
Pate de somon

Rezumat

Somonul, un peste atat de gustos si sanatos, trece-l rapid pe meniul tau. Daca pana acum ai considerat ca este un aliment pretentios, afla ce nu este deloc asa. Il poti prepara la gratar, in sandwichuri, in salate alaturi de legume proaspete, in supe creme, in tarte. Iata 4 retete cu somon, care sunt simplu de preparat.

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri