2 / 4

Pizza cu legume

Dificultate: redusa

Ingrediente necesare pentru pizza cu legume:

Ingrediente pentru blat:

  • 300 de grame de faina
  • 250 ml apa
  • 7 grame drojdie uscata
  • 2 linguri ulei
  • un pinch de sare si unul de zahar

Ingrediente pentru sos:

  • 5 rosii fara coaja
  • 2 linguri passata de rosii (sau mai multe)
  • ulei de masline
  • cateva feliute de jalapenos
  • busuioc
  • oregano
  • cimbru
  • 2-3 foi de dafin
  • sare si piper

Ingrediente pentru topping:

  • 1 ardei kapia
  • cateva ciuperci taiate feliute
  • porumb
  • ceapa rosie in solzisori
  • rondele de masline
  • mozzarella

 

Cum am facut: am inceput, asa cum am zis, cu sosul. Am decojit rosiile la rece, au fost tare parfumate si zemoase, le-am taiat bucati mici si le-am pus intr-o craticioara cu cateva linguri de ulei de masline. Cand s-au infierbantat putin, am pus si passata de rosii, am aromatizat cu oregano, busuioc, cimbru si foile de dafin, am tocat maruntel si ardeii jalapenos, sarea si piperul, dupa gust. Am lasat la foc molcom, amestecand din cand in cand. Nu stiu exact cat a stat pe foc, dar cand sosul incepe sa se ingroase, e de bine. La sfarsit, am scos dafinul si am lasat la racit. Nu am pasat rosiile mai mult decat erau, am trecut doar cu furculita putin prin ele. Pentru un sos fara asperitati, puteti da rosiile la blender.

Fara prea multe fasoane, am inceput sa ma pregatesc pentru blat. Am dat drumul incet la foc, sa se faca putin cald in bucatarie, am incalzit apa, si apoi am turnat-o intr-un bol incapator. Peste apa am pus drojdia, zaharul si sarea si am amestecat pana s-au dizolvat toate. Am adaugat 2-3 linguri de ulei si am inceput sa torn si faina cate putin. Mi-a iesit „cate putinul” doar la inceput, apoi am turnat-o in cantitati mai mari, amestecand cu o lingura. Cand aluatul a inceput sa se intareasca, am inceput sa framant cu mana. Cand nu se mai lipeste de maini, e gata. Am acoperit cu un servet si am lasat la cald o ora, sa fiu sigura.

Dupa o ora, timp in care va puteti ocupa de toaleta legumelor, blatul meu crescuse simtitor, asa ca l-am pus pe masa infainata si l-am mai framantat putin. L-am impartit in doua, am intins o foaie subtire cu sucitorul pe care am transferat-o in tava unsa cu ulei. Am dat la cuptor vreo 10 minute, apoi am scos si am inceput asamblarea.

 

Peste blat, am intins un strat generos de sos picant, am ornat cu legume si deasupra am ras mozzarella din belsug. Am mai lasat la cuptorul incins la 180-200 de grade vreo 15-20 de minute, pana cand sosul incepe sa bolboroseasca putin si mozzarella prinde culoare. Am scos, am feliat si am transferat pe farfurie. Din aceste cantitati mi-au iesit doua pizza cu diametrul de 25 cm si cateva saleuri cu rozmarin.  Plus ca ne-a ramas sos sa punem si deasupra pizzei.

O reteta testata si recomandata de blogul mansardacubunatati.blogspot.ro

Înapoi la articol

Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri