2 / 6

Chec cu dulceata de gutui

Dificultate: redusa

Ingrediente necesare pentru chec cu dulceata de gutui:

  • 2 oua
  • 100 gr zahar
  • 175 gr faina
  • 1/2 cana ulei
  • 1/2 cana lapte
  • 1 lingurita praf de copt
  • un varf de cutit sare
  • un borcan dulceata de gutui (eu am avut facut de mine, dar puteti folosi si cumparat)

Mod de preparare chec cu dulceata de gutui:

Mixam albusurile spuma cu un praf de sare. Adaugam zaharul si mai mixam 2-3 minute pana se topeste zaharul. Adaugam apoi galbenusurile amestecate cu uleiul, apoi laptele si mixam dupa fiecare.
La final incorporam treptat faina amestecata cu praful de copt, folosind o spatula si amestecand usor sa nu se lase spuma.
Turnam compozitia intr-o tava mica de chec tapetata cu hartie de copt. Punem jumatate dn fructele din dulceata si apasam din loc in loc sa intre in aluat.
Dam tava la cuptorul preincalzit la 170 de grade timp de 30-35 de minute sau pana trece testul cu scobitoarea.
Scoatem din cuptor si imediat ce s-a racit putin scoatem blatul pe un platou. Turnam tot siropul de la dulceata peste chec si asezam deasupra si fructele ramase din dulceata.
Feliem si servim!

Pentru a descoperi si alte retete interesante, vizitati blogul timeaioo.blogspot.ro

 

Înapoi la articol

Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri