Ingrediente necesare pentru Spaghetti all'Arrabbiata:
200 g paste (am folosit spaghetti, dar si penne sunt foarte bune)
o conserva rosii decojite in bulion (400 g)
3-4 catei de usturoi
un praf de boia iute
2 linguri ulei de masline
sare, piper
optional: parmezan ras, patrunjel tocat marunt
Mod de preparare Spaghetti all'Arrabbiata:
Fierbem pastele conform instructionilor, le scurgem si le pastram calde. Intr-o tigaie neaderenta, incalzim uleiul de masline si calim 1-2 minute usturoiul pisat sau tocat foarte marunt. Fiti pe faza, usturoiul nu trebuie sa se coloreze decat foaaaarte putin, dupa care adaugam rosiile tocate marunt, impreuna cu sosul lor, boiaua, sarea si piperul. Fierbem sosul cateva minute la foc mediu, apoi amestecam cu pastele si impartim bunatatea in farfurii. Putem presara pe deasupra patrunjel proaspat tocat sau parmezan ras. In oricare din variante sunt de vis