Cum folosim sfecla + 4 retete incluse

 Sandwich cu sfecla si nuci

Sandwich cu sfecla si nuci

1 / 4

Dificultate: redusa

Ingrediente necesare pentru sandwich cu sfecla si nuci:

  • 1 chifla neagra cu seminte
  • o sfecla mica
  • 20-30 grame nuci
  • branza de capra sau branza feta

Pentru vinegreta:

  • 2 linguri de miere
  • sare
  • 2 linguri de ulei de masline
  • frunze de busuioc

 

Mod de pregatire sandwich cu sfecla si nuci:

1. Sfecla se poate fierbe, coace sau se poate consuma cruda, asa cum am facut si eu.
2. Ingredientele pentru vinegreta se amesteca bine, iar sfecla taiata felii se tavaleste prin ea.
3. Se taie chifla in doua, se presara cu vinegreta (optional) sau se unge cu crema de branza (Philadelphia).
4. Se aseaza feliile de sflecla, se mai presara cu vinegreta daca este cazul, se pun nucile, branza de capra si frunzele de busuioc.

O reteta propusa de blogul culinariadaciana.blogspot.ro/

 Supa-crema de sfecla

Supa-crema de sfecla

2 / 4

Dificultate: redusa

Ingrediente necesare pentru supa-crema de sfecla:

  • 3-4 cartofi
  • 1 ceapa
  • putin ulei
  • 4 linguri de faina
  • busuioc, tarhon
  • aprox 500 gr sfecla rosie


Mod de preparare supa-crema de sfecla:

Ceapa si cartofii taiati cubulete se calesc usor in putin ulei. Se pudreaza cu faina si adauga treptat aproximativ 1-1,5 litri de apa. Se adauga si sfecla, busuiocul si tarhonul si se lasa sa fiarba pana se inmoaie.

Cand s-au fiert, fie se paseaza cu robotul de mana fierbinte fiind, fie se lasa sa se raceasca si se paseaza in blender.

Se serveste simpla sau cu crutoane.

Mie personal mi-a placut mult mai mult rece decat calda. Deci merge si ca o supa racoritoare de vara!

Aceasta reteta a fost recomandata de blogul amainbucatarie.blogspot.ro

Salata cu sfecla rosie vinaigrette

Salata cu sfecla rosie vinaigrette

3 / 4

Dificultate: redusa

Ingrediente necesare pentru salata de sfecla rosie vinaigrette:

  • 4 cartofi medii
  • 2 morcovi medii
  • 1 sfecla mare sau doua mai micute
  • 4-5 castraveti murati in saramura (sau varza fermentata)
  • o ceapa rosie micuta
  • 2 linguri de otet de mere
  • 2 linguri ulei de masline extravirgin
  • sare si piper proaspat macinat

Mod de preparare salata de sfecla rosie vinaigrette:

Cartofii si morcovii se spala bine, morcovii se curata, si se pun la fiert impreuna cu cartofii in coaja. Sfecla se taie in patru si se pune in hartie de copt in cuptorul incins la 170 grade, pana cand se inmoaie (aproximativ 30 minute). Prin coacere se pastreaza mai bine calitatile nutritive decat prin fierbere.

Se lasa toate legumele sa se raceasca, dupa care se decojesc, se taie cubulete si se amesteca impreuna muraturile taiate cuburi si cu ceapa taiata foarte fin. Inainte de a adauga sfecla in salata, se taie cubulete si se stropeste cu ulei de masline, pentru ca superba culoare rosu-ciclam sa nu se imprastie in toata salata (desi pana la urma tot se va intampla, insa mai lent). Se drege cu ulei, sare, piper si otet, si se lasa jumatate de ora in frigider, pentru ca aromele sa se intrepatrunda. Este foarte satioasa datorita cartofilor, si poate fi consumata ca fel principal.

O reteta recomandata de blogul www.blogculegume.ro

Humus cu sfecla si fistic

Humus cu sfecla si fistic

4 / 4

Dificultate: redusa

Ingrediente necesare si mod de preparare humus cu sfecla si fistic:

Humus - easy: arunci in robotul de bucatarie o conserva de naut scursa + 3 catei de usturoi + 4 linguri de ulei de masline extravirgin, sucul de la jumatate de lamaie, 3-4 linguri de iaurt, un praf de chimen macinat, sare, 2 sfecle coapte la cuptor, in folie de aluminiu, timp de vreo 45 minute si 1 lingura de pasta tahini. Mixezi 1 minut, pana devine fin si cremos si gata!

Partea cu ful-ul e la fel de simpla: incalzesti intr-o lingura de ulei de masline 1 conserva de fasole scursa. Lasi 1 minut pe foc. Apoi opresti flacara, adaugi zeama de la inca o lamaie, jumatate de lingurita de chimen macinat si 4 catei de usturoi (cu atata uz generos de usturoi se mai mira cineva ca imi place mancarea libaneza? + ca sigur nu o sa ma bantuie nici un strigoi, ever

Asezi humusul pe o farfurie, deasupra pui ful-ul, presari patrunjel tocat si boia + inca un pic de ulei de masline si ... Pam-pam - cina delicioasa!

Aceasta reteta a fost propusa de blogul www.leblogpiquant.com

 Sandwich cu sfecla si nuci
 Supa-crema de sfecla
Salata cu sfecla rosie vinaigrette
Humus cu sfecla si fistic

Rezumat

Despre sfecla rosie se spun numai lucruri bune, ca este un miracol al sanatatii, ca are un continut bogat de minerale si fibre ce stimuleaza sistemul imunitar, ca tine inima sanatoasa. Pe langa toate acestea este si foarte gustoasa, cruda sau coapta in cuptor. Iata 4 idei de cum poti pregati sfecla rosie. Incearca-le si tu! Daca ai si tu alte modalitati de a pregati sfecla, nu ezita sa le impartasesti cu noi.

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri