1 / 5

Pasta Parmiggiano

Dificultate: redusa

Ingrediente necesare pentru Pasta Parmiggiano:

  • 250 gr paste farfalle
  • 60 gr parmezan razuit
  • frunze de busuioc pentru decor;
  • busuioc uscat;
  • sare si piper dupa gust.

(Optional: puteti adauga si Pancetta).

 

Mod de preparare pasta parmiggiano:

Puneti apa la fiert intr-o oala, si fierbeti pastele 7 minute, sau conform instructiunilor de pe ambalaj. Adaugati in apa putina sare si o lingura de ulei.

Scurgeti pastele, le asezati in farfurie si razuiti peste parmezanul, in functie de preferinte, cam 25-30 grame per farfurie, asta in cazul in care folositi parmezan autentic. Daca serviti cu parmezanul care se gaseste la noi in comert, respectiv cel razuit marunt, marunt, puteti adauga 3-4 linguri peste paste.

Adaugati apoi busuiocul, sare si piper proaspat rasnitat. Serviti cu vin alb sec sau demi-sec, asa ca sa puneti punctul pe "i" si sa va rasfatati la maxim.

Aceasta reteta a fost recomandata de blogul culinariadaciana.blogspot.ro/

Înapoi la articol

Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri