Surprinde-ti iubitul: 3 cadouri-culinare cu dragoste

Cupcakes cu inimioare

Cupcakes cu inimioare

3 / 3

Dificultate: redusa

Ingrediente necesare pentru cupcakes cu inimoare:

  • 175 g faina
  • 2 oua
  • 150 g ciocolata neagra 60%
  • 150 g unt
  • 200 g zahar
  • 2 lingurite praf de copt
  • 1/2 lingurita pudra de vanilie

Pentru decor:

  • glazura
  • inimioare


Mod de preparare cupcakes cu inimioare:

Mai intai de toate cautam cea mai buna si mai fina ciocolata. Eu am ales o ciocolata neagra cu continut masa de cacao 60%. Este atat de buna si delicioasa, si se comporta atat de bine cand este preparata termic, cu siguranta o sa va placa!

Tocam bucati ciocolata si o asezam intr-un vas pe bain marin impreuna cu o lingurita de unt din cele 150 de grame. Dupa ce s-a topit, o lasam deoparte sa se raceasca usor. Intr-un castron amestecam restul de unt moale impreuna cu zaharul. Adaugam ouale pe rand, amestecand bine dupa fiecare, adaugam si pudra de vanilie, apoi ciocolata topita si racita. La sfarsit de tot punem faina amestecata cu praful de copt. Compozitia rezultata o impartim in forme (de care vrem, de care ne plac, de care avem ). Eu am gasit aceste mici forme de hartie care mi-au placut tare mult! Le-am umplut cu compozitia ciocolatoasa, le-am dat la cuptorul incins la 180 grade C pentru 20 de minute. Le-am lasat sa se raceasca. Dupa care a inceput joaca
Le-am glazurat cu glazura roz de capsune si alba de iaurt, dupa care imediat am infipt in glazura inimioarele.

cupcakes cu glazura de ciocolata

 

Mizeria de rigoare devine un deliciu! Dupa o joaca indelungata, cupcakes-urile aratau asa: ciufulite si glazurate aiuristic.

O reteta recomandata de blogul andreeachinesefood.blogspot.ro

Tort Valentine\'s Day

Tort Valentine's Day

1 / 3

Dificultate: medie

Ingrediente necesare pentru tort Valentine's Day:

Pentru blat:

  • 3 oua
  • 4 linguri zahar
  • 2 linguri ulei
  • 2 linguri cafea lichida
  • 1/2 plic praf de copt
  • 1 plic zahar vanilat
  • 150 gr faina

Crema:

  • 1 plic budinca vanilie
  • 450 ml lapte
  • 2-3 linguri zahar
  • 100 gr unt
  • 100 gr zmeura

Sirop:

  • apa + zahar pudra + esenta vanilie

Pt ornat:

  • 250 ml frisca lichida neindulcita (daca folositi indulcita nu mai adaugati zahar)
  • 1 plic intaritor frisca
  • 2-3 ling. zahar pudra
  • 100 gr zmeura
  • 3-14 piscoturi , apa cu 5-6 linguri cafea

Mod de preparare tort Valentine's Day:

Blat: Batem ouale tare pana se deschid la culoare. Adaugam apoi pe rand mixand pe treapta mica: zaharul, zaharul vanilat, uleiul si cafeaua lichida. La final incorporam faina amestecata cu praful de copt. Bagam la cuptorul preincalzit la 175 grade timp de 25-30 min. Tava folosita de mine e o inimioara de 208/218 mm.

Crema: pregatim budinca conform instructiunilor de pe plic. Dupa ce o luam de pe foc, adaugam untul amestecand pana se incorporeaza bine apoi lasam la racit cateva minute. Adaugam zmeura si amestecam bine. Crema o sa capete o culoare roz cu buburuze rosii.

Pregatim si frisca pentru ornat. Batem frisca lichida cu un intaritor de frisca si 2-3 linguri de zahar pudra si cand s-a intarit adaugam si zmeura si mai mixam ctv minute pana se incorporeaze bine. Bagam la frigider pana avem nevoie de ea. Blatul racit il taiem in doua.
Asezam prima foaie si o insiropam cu siropul obtinut din apa, zahar pudra si esenta de vanilie. Turnam peste prima foaie crema, nivelam, apoi asezam a doua foaie si o insiropam si pe aceasta. Imbracam apoi tot tortul in frisca cu zmeura.
De jur imprejur asezam piscoturile taiate in doua si inmuiate doar pe o parte in apa cu cafea.
In mijloc am facut o inimioara.

Aceasta reteta a fost recomandata de blogul timeaioo.blogspot.ro

 

 Inimioare de ciocolata

Inimioare de ciocolata

2 / 3

Dificultate: redusa

Ingrediente necesare pentru inimioare de ciocolata:

  • 200 grame faina
  • 50 gr cacao
  • 1/2 praf de copt
  • un praf de sare
  • 50 grame ciocolata
  • 100 grame unt
  • 100 grame zahar
  • 1 ou


Mod de preparare inimioare de ciocolata:

1. Amestecati faina, praful de copt si cacaoa.

2. In bain-marie topiti ciocolata, adaugati untul si incorporati si zaharul.

 

3. Cand s-au topit ingredientele, lasati sa se raceasca usor si dupa ce ati adaugat un ou, bateti bine cu mixerul.

4. Adaugati treptat amestecul de faina si amestecati bine. Puneti aluatul la rece 30 de minute si apoi intindeti-l pe o suprafata pudrata cu faina. Decupati inimioare (eventual le puteti decora cu alune tocate) si asezati-le pe o tava pe care ati intins hartie de copt.

 

5. Coaceti 10-15 minute.

O reteta recomandata de blogul amainbucatarie.blogspot.ro

Cupcakes cu inimioare
Tort Valentine\'s Day
 Inimioare de ciocolata

Rezumat

Chiar daca sarbatoresti sau nu Ziua Indragostitilor, un desert deosebit cu ciocolata este intotdeauna un motiv de sarbatoare. Iata 3 retete de deserturi cu care vei cuceri pe oricine va gusta din ele.

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri