1 / 4

Tort Valentine's Day

Dificultate: medie

Ingrediente necesare pentru tort Valentine's Day:

Pentru blat:

  • 3 oua
  • 4 linguri zahar
  • 2 linguri ulei
  • 2 linguri cafea lichida
  • 1/2 plic praf de copt
  • 1 plic zahar vanilat
  • 150 gr faina

Crema:

  • 1 plic budinca vanilie
  • 450 ml lapte
  • 2-3 linguri zahar
  • 100 gr unt
  • 100 gr zmeura

Sirop:

  • apa + zahar pudra + esenta vanilie

Pt ornat:

  • 250 ml frisca lichida neindulcita (daca folositi indulcita nu mai adaugati zahar)
  • 1 plic intaritor frisca
  • 2-3 ling. zahar pudra
  • 100 gr zmeura
  • 3-14 piscoturi , apa cu 5-6 linguri cafea

Mod de preparare tort Valentine's Day:

Blat: Batem ouale tare pana se deschid la culoare. Adaugam apoi pe rand mixand pe treapta mica: zaharul, zaharul vanilat, uleiul si cafeaua lichida. La final incorporam faina amestecata cu praful de copt. Bagam la cuptorul preincalzit la 175 grade timp de 25-30 min. Tava folosita de mine e o inimioara de 208/218 mm.

Crema: pregatim budinca conform instructiunilor de pe plic. Dupa ce o luam de pe foc, adaugam untul amestecand pana se incorporeaza bine apoi lasam la racit cateva minute. Adaugam zmeura si amestecam bine. Crema o sa capete o culoare roz cu buburuze rosii.

Pregatim si frisca pentru ornat. Batem frisca lichida cu un intaritor de frisca si 2-3 linguri de zahar pudra si cand s-a intarit adaugam si zmeura si mai mixam ctv minute pana se incorporeaze bine. Bagam la frigider pana avem nevoie de ea. Blatul racit il taiem in doua.
Asezam prima foaie si o insiropam cu siropul obtinut din apa, zahar pudra si esenta de vanilie. Turnam peste prima foaie crema, nivelam, apoi asezam a doua foaie si o insiropam si pe aceasta. Imbracam apoi tot tortul in frisca cu zmeura.
De jur imprejur asezam piscoturile taiate in doua si inmuiate doar pe o parte in apa cu cafea.
In mijloc am facut o inimioara.

Aceasta reteta a fost recomandata de blogul timeaioo.blogspot.ro

 

Înapoi la articol

Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri