3 garnituri pentru preparatele din peste

Cocktail de legume in sos teriyaki

Cocktail de legume in sos teriyaki

1 / 3

Dificultate: medie

Ingrediente necesare pentru cocktail de legume in sos teriyaki:

  • 2 dovlecei
  • 2 cartofi
  • 2 ardei kapia
  • ½ ceapa rosie
  • 4 ciuperci cu palarii mari
  • 3 linguri de ulei
  • 3 linguri de sos teriyaki (sau dupa gust)
  • Maghiran
  • Oregano
  • Sare, piper
  • 3-4 catei de usturoi
  • Mozzarella/ cascaval

Mod de preparare cocktail de legume in sos teriyaki:

Dovleceii, ardeii si cartofii se taie in cubulete. Ceapa se taie solzisori, iar ciupercile se feliaza.
Legumele se aromatizeaza cu sare, piper, maghiran si oregano, se adauga uleiul si sosul teriyaki si se amesteca bine.

Se toarna intr-un vas de yenna, iar deasupra aruncam cativa catei de usturoi in coaja. Se acopera cu capacul sau cu folie de aluminiu si se lasa la cuptorul preincalzit la 220 de grade in jur de 40-45 de minute.

Dupa acest timp, se scoate, se rade cascaval deasupra (eu am pus mozzarella si a iesit foarte bun si aaa) si se mai lasa cateva minute, fara capac, pana ce incepe sa se topeasca.

 

In primul rand, miroase divin, iar apoi, e o nebunie sa intingi cu paine in sucul lasat de legume... Yum!

Mansardacubunatati.blogspot.ro va ofera si alte retete interesante.

Orez stir fry cu legume

Orez stir fry cu legume

2 / 3

Dificultate: redusa

Ingrediente necesare pentru orez stir fry cu legume:

  • 1 bol de orez fiert (neaparat sa fie rece de la frigider!altfel va deveni lipicios in timpul gatirii)
  • 1 ou
  • 1 morcov taiat cubulete
  • o jumatate de ardei gras rosu taiat cubulete
  • 1 bol mic de varza chinezeasca taiata fin
  • 1 mana de mazare fiarta
  • 1 mana de boabe de porumb din conserva
  • 2 catei de usturoi tocati marunt
  • 1 fir de ceapa (se va separa partea alba de partea verde)
  • o bucata mica de ghimbir proaspat tocata marunt
  • sare
  • piper
  • 1 lingurita sos de soia
  • 2 lingurite ulei de susan

Mod de preparare orz stir fry cu legume:

Se incinge o lingurita de ulei de susan intr-o tigaie tip wok, se adauga oul si se amesteca, pana se obtine o omleta tip "jumari"
Peste ou se adauga partea alba de la ceapa, usturoiul maruntit si ghimbirul proaspat tocat marunt

Se amesteca totul cateva secunde, dupa care se adauga legumele, respectiv: mazarea, porumbul, ardeiul, morcovul si varza. Se adauga sare si piper.

Se calesc toate timp de 1 minut, dupa care se adauga orezul rece de la frigider.
Se amesteca si se mai calesc toate pret de 1 minut dupa care se adauga sosul de soia si cealalta lingurita de ulei de susan. Se garniseste cu ceapa verde.

Si asta e orezul nostru. Se poate servi exact asa cum este el sau impreuna cu alte mancaruri cu sosuri.

O reteta recomandata de blogul andreeachinesefood.blogspot.ro/

 Salata de cuscus cu merisoare

Salata de cuscus cu merisoare

3 / 3

Dificultate: redusa

Ingrediente necesare pentru salata de couscous cu merisoare:

  • 1 punga de cuscus (aprox. 200 gr)
  • 2 cani de supa de pui
  • 3 linguri de ulei
  • 150 gr merisoare uscate
  • 1 ceapa tocata marunt
  • 1 ardei
  • coaja de lamaie
  • sare
  • patrunjel verde

 

Mod de preparare salata de couscous cu merisoare:

Toc ceapa si ardeiul si ii calesc impreuna in ulei. Dupa cateva minute adaug si cuscusul si il las pana incepe sa se aureasca. Atunci sting cu supa, adaug sarea, merisoarele si coaja de lamaie. La final, cand s-a fiert deja cuscusul adaug patrunjelul verde.

Este extrem de savuroasa si merge servita ca atare, dar si garnitura pentru somon file.

O reteta recomandata de blogul amainbucatarie.blogspot.ro/

Cocktail de legume in sos teriyaki
Orez stir fry cu legume
 Salata de cuscus cu merisoare

Rezumat

Garnituri rafinate, gustoase si usoare pentru preparatele de peste. Incearca-le si tu atunci cand prepari un file de somon la gratar sau un pastrav la cuptor.

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri