Dificultate: medie
Ingrediente necesare pentru cocktail de legume in sos teriyaki:
- 2 dovlecei
- 2 cartofi
- 2 ardei kapia
- ½ ceapa rosie
- 4 ciuperci cu palarii mari
- 3 linguri de ulei
- 3 linguri de sos teriyaki (sau dupa gust)
- Maghiran
- Oregano
- Sare, piper
- 3-4 catei de usturoi
- Mozzarella/ cascaval
Mod de preparare cocktail de legume in sos teriyaki:
Dovleceii, ardeii si cartofii se taie in cubulete. Ceapa se taie solzisori, iar ciupercile se feliaza.
Legumele se aromatizeaza cu sare, piper, maghiran si oregano, se adauga uleiul si sosul teriyaki si se amesteca bine.
Se toarna intr-un vas de yenna, iar deasupra aruncam cativa catei de usturoi in coaja. Se acopera cu capacul sau cu folie de aluminiu si se lasa la cuptorul preincalzit la 220 de grade in jur de 40-45 de minute.
Dupa acest timp, se scoate, se rade cascaval deasupra (eu am pus mozzarella si a iesit foarte bun si aaa) si se mai lasa cateva minute, fara capac, pana ce incepe sa se topeasca.
In primul rand, miroase divin, iar apoi, e o nebunie sa intingi cu paine in sucul lasat de legume... Yum!
Mansardacubunatati.blogspot.ro va ofera si alte retete interesante.