Un desert minunat cu aroma de lamaie.

Dificultate: redusa

Ingrediente necesare pentru crema catalana:

  • 4 galbenusuri
  • 600 ml lapte
  • 2 linguri amidon
  • coaja de la o lamaie
  • 150 g zahar
  • 1 baton de scortisoara
  • un pliculet de zahar vanilat

Mod de preparare crema catalana:

Fierbem laptele cu coaja de lamaie, zaharul vanilat si batonul de scortisoara la foc mic, amestecand des. Cand aproape fierbe il luam de pe foc, il lasam cateva minute sa infuzeze aromele dupa care il strecuram.
Separat amestecam galbenusurile cu zaharul, adaugam amidonul si incepem sa turnam cate putin din laptele caldut.
Cand totul se omogenizeaza punem din nou pe foc amestecand continuu pana incepe sa se ingroase. Aici trebuie sa avem mare grija sa nu se prinda dar totusi sa fiarba suficient de mult pentru a se intari. Cand este gata turnam in vase, lasam sa se raceasca dupa care punem la frigider pentru cateva ore.

crema catalana

O reteta recomandata de blogul Bucataria Furnicutilor.


Vizionare placuta

Aboneaza-te la Garbo sau conecteaza-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.
In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului Crema Catalana.