ghid pentru o viaţă împlinită

5 gustari de rontait in timp ce urmaresti Jocurile Olimpice

slide-ul 4 / 5
5 gustari de rontait in timp ce urmaresti Jocurile Olimpice:  Covrigei - saratele - saleuri

Covrigei - saratele - saleuri

Dificultate: redusa

Ingrediente necesare pentru saleuri:

  • 450 gr faina
  • 100 gr untura
  • 125 gr margarina
  • 1 ou
  • 100 ml lapte
  • 1 lingurita drojdie uscata
  • 2 lingurite sare
  • 1 galbenus de ou ametecat cu 1 lingurita lapte
  • seminte de susan, chimen

Mod de preparare covrigei, saleuri, saratele:

Se pune drojdia la dospit pt 10 min in laptele caldut. Se freaca margarina cu untura, se adauga oul si sarea apoi drojdia dospita cu laptele si la final incorporam si faina. Se framanta pe o plansa pana nu se mai lipeste de degete. Sa lase sa respire 10 minute apoi intindem o foaie de cca 3 mm si decupam cu forma de covrigei, sau in cazul meu am decupat cu forma de stea de la biscuiti. Sau se pot face fasii, adica saleuri.
Ungem formele cu galbenusul de ou si presarem seminte de susan sau chimen sau chiar mac, dupa preferinte.
Bagam la cuptorul preincalzit la 180 grade pt 15-18 min pana se rumenesc.

O reteta recomandata de blogul timeaioo.blogspot.ro

Voteaza reteta:

Scor: 4.67 din 9 voturi
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:
Facebook Twitter

Aboneaza-te la Garbo sau conecteaza-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.
In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului 5 gustari de rontait in timp ce urmaresti Jocurile Olimpice.

 
Setari Cookie-uri