5 / 6

Biscuiti cu alune de padure si curry

Dificultate: redusa

Ingrediente necesare pentru biscuiti cu alune de padure si curry:

  • 75 grame alune de padure macinate
  • 125 grame faina alba (sau faina integrala)
  • 75 grame faina spelta
  • un praf sare de mare;
  • 1/2 lingurita praf de curry;
  • 1/4 lingurita ienibahar proaspat macinat;
  • 1/4 lingurita sofran (sau chiar si mai putin);
  • 1/2 lingurita bicarbonat de sodiu;
  • 50 grame zahar brut pudra (sau miere);
  • 60 grame unt la temperatura camerei (unt ghee sau unt de cocos);
  • 25 ml sirop de agave;
  • 40 ml iaurt grecesc (lapte de soia sau de migdale).


Mod de pregatire biscuiti cu alune de padure si curry:

1. Alunele de padure se macina marunt intr-o rasnita. Ienibaharul se zdrobeste in mojar sau se macina cu rasnita.
2. Faina cernuta se amesteca bine cu sarea, curry, praful de alune, ienibaharul, sofranul si bicarbonatul de sodiu.
3. Dupa ce se omogenizeaza faina cu condimentele, se adauga zaharul si se amesteca.
4. Untul moale se amesteca cu siropul de agave si iaurtul grecesc.
5. Se incorporeaza toate ingredientele si se framanta timp de 5 minute pana se omogenizeze.
6. Aluatul se lasa intr-un bol, se acopera cu folie alimentara de plastic si se lasa la frigider peste noapte sau minim 5 ore.
7. Se scoate de la frigider, se framanta pe planseta presarata cu faina si se intinde la grosimea de 2 mm. Se decupeaza cu formele dorite si se aseaza intr-o tava tapetata cu hartie de copt.
8. Se coc la cuptorul incalzit la 180 de grade pentru 10 minute.

O reteta recomandata de blogul culinariadaciana.blogspot.ro/

Înapoi la articol

Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri