ghid pentru o viaţă împlinită

5 supe calde pentru zile reci de iarna

slide-ul 2 / 5
5 supe calde pentru zile reci de iarna: Supa cu morcovi si sfecla

Supa cu morcovi si sfecla

Dificultate: redusa

Ingrediente necesare pentru supa cu morcovi si sfecla:

morcovi, sfecla, zeama de oase sau legume, ceapa, cimbru, usturoi, sare, piper, smantana

Varianta orientala: in locul cimbrului si usturoiului, puteti adauga condimente orientale (scortisoara, nucsoara, ghimbir)

Mod de preparare supa cu morcovi si sfecla:

Se coace sfecla in coaja. Intr-o tava de cuptor se intind morcovii, cimbrul, capatana de usturoi taiata pe jumatata, impreuna cu ceapa taiata la fel. Peste ei se adauga putina grasime, sare si condimentele.
Se acopera cu hartie de copt si peste ea cu foaie de aluminiu, daca nu reusiti sa fixati hartia de copt. Se coc 30-40 minute pana se inmoaie usor. Sfecla coapta se curata de coaja, se taie in buculete. La fel si morcovii. Se incalzeste supa si se blenduiesc legumele, impreuna cu usturoiul copt stors din coaja lui. Va trebui sa repetati procesul de cateva ori, pana reusiti sa pasati totul.
Varsati tot lichidul de consistenta cremoasa intr-o oala si incalziti-l.
Asezonati dupa gustul vostru iar atunci cand o prezentati in farfurie, adaugati o lingura de smantana. (Sfecla aduce o imbogatire de gust, culoare si nutrienti cremei din morcovi.)

Fie ca o blenduiesti sau o lasi cubulete, aceasta supa va fi delicioasa, sanatoasa si in plus va arata fabulos.

Aceasta reteta a fost oferita de blogul amainbucatarie.blogspot.ro/

Pofta buna!

Voteaza reteta:

Scor: 4.5 din 4 voturi
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:
Facebook Twitter

Aboneaza-te la Garbo sau conecteaza-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.
In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului 5 supe calde pentru zile reci de iarna.