Ingrediente necesare pentru sufleul de cascaval cu ierburi:
120 grame cascaval de capra
35 grame faina integrala
30 grame unt
4 oua de casa
3 frunze de salvie proaspata tocata
100 ml lapte
150 ml smantana 32 % grasime
doua piscaturi chimion
1/2 lingurita ierburi de Provence
sare de mare
piper
Mod de preparare sufleu de cascaval cu ierburi:
1. Untul se topeste intr-o oala, se adauga faina si se lasa sa fiarba pentru 2-3 minute, amestecand continuu.
2. Se adauga treptat laptele, apoi smantana, continuand amestecarea pana se obtine un sos. Insistati in cazul in care se formeaza cocoloase. Se disperseaza prin omogenizare.
3. Se condimenteaza cu sare, piper, chimion, amestecul de condimente Herbs de Provence, salvia tocata si cascavalul razuit.
4. Albusurile se bat spuma, iar galbenusurile se adauga in compozitia de cascaval, una cate una, amestecand, dupa care se adauga cu grija, albusurile.
5. Recipientele (5-6 boluri) se ung cu unt si se toarna compozitia pana la trei sferturi din capacitatea bolului.
6. Se incalzeste cuptorul la 200 grade si se coc pentru 20-25 minute.
7. Se servesc calde.