6 / 8

Ciuperci umplute cu amestec de quinoa, cartof dulce copt si seminte de rodie

 Dificultate: redusa

Ingrediente necesare pentru ciuperci umplute cu amestec de quinoa, cartof dulce copt si seminte de rodie:

  • 4 ciuperci champignon mari
  • 100 g quinoa
  • 1 cartof dulce, mediu ca marime
  • semintele de la o rodie mica
  • 1 lingura de stafide aurii
  • 1 lingurita condiment curry
  • 1 lingurita de chimen
  • 1 lingurita de turmeric
  • 2 catei de usturoi
  • zeama de la jumatate de lamaie
  • 1 lingura de ulei de masline extravirgin
  • sare si piper proaspat macinat

Mod de preparare ciuperci umplute cu amestec de quinoa, cartof dulce copt si seminte de rodie:

Se incinge cuptorul la 170 grade. Se pune quinoa la fiert pentru 15 minute. Cartoful dulce se taie cubulete, care se ung cu ulei de masline, se presara cu sare, piper si curry si se lasa in cuptor pana cand se inmoaie (20 minute). Ciupercile se spala bine, li se scoate piciorusul, se ung cu ulei de masline, se presara cu sare si piper si se pun intr-o tigaie de fonta bine incinsa. Se lasa cateva minute si se intorc pe cealalta parte, pana cand se inmoaie si se rumenesc, dupa care se scot in tigaie. Se incinge o lingura de ulei de masline in tigaie, se adauga cateii de usturoi zdrobiti, chimenul, turmericul si stafidele, se lasa 30 secunde, pana se degaja aromele, si se adauga quinoa. Se amesteca bine, se adauga zeama de lamaie semintele de rodie, si in final cubuletele de cartof dulce, sare si piper, si se amesteca usor, pentru a nu se zdrobi cartoful copt. Se umplu ciupercile cu amestecul de quinoa, si se dau la cuptorul incins la 170 grade pentru 10 minute. Se servesc calde, presarate cu seminte de rodie.

O reteta propusa de blogul blogculegume.ro/

Înapoi la articol

Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri