2 / 5

Prajitura cu ciocolata

Dificultate: redusa

Ingrediente necesare pentru prajitura cu ciocolata:

  • 300 gr ciocolata (va recomand ciocolata amaruie, cu multa cacao)
  • 100 gr unt
  • 3 oua mari
  • 200 gr zahar
  • un varf de cutit de sare (pentru a accentua gustul ciocolatii)
  • esenta de vanilie
  • 120 gr faina

Mod de preparare prajitura cu ciocolata:

Tocati ciocolata cubulete si jumatate din cantitate (aprox 150 gr) topiti-o impreuna cu untul. Cand s-a topit, amestecati bine si puneti deoparte pana se mai racoreste.

Intre timp bateti oul cu zaharul, sarea si vanilia. Adaugati ciocolata si apoi treptat si amestecand mereu - faina. Cand ati incorporat toata faina in aluat, adaugati restul de ciocolata ramasa cubulete.

Turnati aluatul intr-o tava micuta (eu am folosit una de 26/18) si dati la cuptorul incins pana cand deasupra se formeaza o crusta subtire si daca apasati cu degetul usor va ramane amprenta. Lasati prajitura sa se raceasca si apoi o puteti taia cuburi si sa o serviti.

Aceasta prajitura umeda, densa si bogata, desi este rapida si foarte simpla, este foarte eleganta si cred ca poate sta la loc de cinste pe masa de sarbatori!
 

O reteta recomandata de blogul amainbucatarie.blogspot.ro

Înapoi la articol

Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri