Dificultate: redusa
Ingrediente necesare pentru tarta frangipane cu portocale:
- 170 g unt
- 150 g zahar
- 3 oua
- 150 g faina migdale (sau migdale intregi)
- 100 g faina grau
- 1 lingurita praf de copt
- 1 lingurita extract de portocale
- 1 lingurita extract migdale
- 1 praf sare
- 2 portocale intregi
- 2 lingurite fulgi de migdale
Mod de preparare tarta frangipane cu portocale:
Incingeti cuptorul la 180 grade Celsius. Intr-un castron topiti untul la microunde si lasati-l sa se raceasca.
Intr-un bol pregatiti ingredientele uscate (mai putin zaharul). Puneti faina de migdale, faina de grau, praful de copt si sarea sarea. Daca nu aveti faina de migdale, puneti migdalele intregi (din cele decojite albe, pentru a da o culoare frumoasa blatului) intr-un robot de bucatarie impreuna cu o lingura de faina si macinati migdalele marunt pana se transforma intr-o pudra fina.
Intr-un castron incapator bateti ouale impreuna cu zaharul, extractul de portocale si extractul de migdale.
Turnati untul topit si racit amestecand din nou.
Cu ajutorul telului incorporati amestecul de faina. Trebuie sa obtineti o compozitie ca o smantana groasa care curge de pe tel. Pregatiti o tava cu dimensiunile 33x23, tapetati-o cu hartie de copt. Turnati compozitia in tava si nivelati usor.
Spalati bine de tot portocalele cu apa fiarta. Stergeti-le cu un prosop uscat, dupa care taiati-le felii subtiri. Eu am avut o mandolina si le-am taiat mai usor :). Daca portocalele sunt prea mari, taiati feliile in jumatate.
Aranjati cum va pricepeti mai bine feliile pe tarta. Iar pe deasupra presarati fulgii de migdale. Dati tarta la cuptorul incins pentru 40 de minute.
Scoateti tarta din cuptor si lasati-o sa se raceasca pentru 15 minute, dupa care o scoateti din tava si o lasati sa se raceasca complet. Taiati felii generoase si pudrati cu zahar.
O reteta recomandata de blogul andreeachinesefood.blogspot.ro