3 retete de post, de preparat la pranz

Paste cu ciuperci

Paste cu ciuperci

1 / 3

 Dificultate: redusa

Ingrediente necesare pentru paste cu ciuperci:

  • 50 gr. paste fainoase per portie
  • 250 grame ciuperci
  • 2 – 3 catei de usturoi
  • 3 linguri pesmet ras foarte fin
  • 2 linguri seminte de susan
  • busuioc
  • 2- 3 linguri de ulei
  • optional: frunze de spanac, seminte de tot felul (nuci, pin, fistic etc) etc.
  • sare, piper

Mod de prepare paste cu ciuperci:

Punem la fiert apa cu sare intr-o oala, cand incepe sa fiarba, turnati si pastele, cand sunt gata (vedeti pe ambalaj timpul de fierbere), le strecuram, le trecem pe sub un jet de apa rece si le punem deoparte.
Cat fierb pastele, incingem o tigaie neaderenta pe foc siunem la rumenit semintele de susan, mestecam tot timpul asta si cand incep sa prinda doar putina culoare si aroma, le luam de pe foc sa nu se arda. Asteptam putin sa se raceasca dupa care le maruntim in rasnita. Recunosc ca n-am fost foarte silitoare la partea asta, mie imi plac semintele de susan (cat mai) intregi in mancare.
Curatam usturoiul si-l zdrobim in mojar. In tigaia in care am incins susanul, adaugam ulei iar cand acesta se incinge, punem si usturoiul, busuiocul si ciupercile si orice alte ingrediente doriti voi optional sa mai adaugati.
Le lasam sa se caleasca nitel dupa care adagam pastele si amesteca toate laolata ca sa se intrepatrunda ingredientele si sa-si fure aroma una de la alta. Adaugam pesmetul si sarea, mestecam din nou. Acum mancarica e gata. Trebuie doar s-o portionam in farfurii si sa presaram deasupra susan, inca putin pesmet si niscaiva verdeata pentru un plus de prospetime.

Aceasta reteta a fost recomandata de blogul casutalaurei.blogspot.ro/

Tocanita de naut

Tocanita de naut

2 / 3

 Dificultate: redusa

Ingrediente necesare pentru tocanita de naut:

  • 800 g naut fiert si scurs
  • 1 ardei gras / kapia rosu
  • 1 ardei gras/kapia verde
  • 1 ceapa
  • 400 g rosii cuburi
  • 1/2 lingurita paprika afumata
  • 1 lingurita de cimbru uscat
  • patrunjel
  • sare si piper

Mod de preparare tocanita de naut:

Fierbem boabele de naut : pentru fiecare cana de boabe adaugam 3 cani de apa. Punem pe foc mediu in jur de 80 de minute pentru ca boabele sa fie fierte optim.

Eu am folosit oala minune si am scurtat timpul de fierbere. Tocam ceapa si o calim in 3-4 linguri de ulei pana devine translucida. Pe foc mic urmeaza sa adaugam ardeiul taiat in fasii subtirii. Amestecam si lasam sa se inmoaie putin cu capacul pus.
Punem rosiile, cimbru uscat si paprika afumata pentru aroma deosebita. Acum adaugam in cratita si nautul fiert si scurs care este foarte sanatos. Daca este nevoie puteti adauga si putina apa de unde a fiert nautul!
Prin continutul ridicat de fibre scade colesterol si impiedica acumularea de zahar din sange !
Asezonam cu sare si piper. Lasam sa se imprietenesca cu celelalte ingrediente cam 5 minute si dam la o parte de pe foc.
Presaram patrunjel tocat.
 

O reteta recomandata de blogul calatorii-culinare-adina.blogspot.ro/

Supa de varza si quinoa

Supa de varza si quinoa

3 / 3

 Dificultate: redusa

Ingrediente necesare pentru supa de varza si quinoa:

  • 1 ceapa
  • 1 varza micuta
  • 1 dovlecel potrivit de marime
  • 1-2 morcovi
  • 1/2 cana de quinoa
  • 3 linguri pasta de tomate
  • putin ulei sau untura
  • marar
  • sare si piper

Mod de preparare supa de varza si quinoa:

Am calit putin ceapa cu morcovul si am adaugat apoi varza taiata fideluta. Cand a inceput sa scada varza, am adaugat apa si restul de ingrediente - dovlecelul dat pe razatoare, quinoa si pasta de tomate.

Am lasat pe foc pana s-a fiert quinoa, am adaugat cat a mai fost nevoie sare si piper si mararul.

S-a potrivit de minune cu o paine proaspat scoasa din cuptor.
 

O reteta recomandata de blogul amainbucatarie.blogspot.ro

Paste cu ciuperci
Tocanita de naut
Supa de varza si quinoa

Rezumat

Fie ca tii post sau doar iti plac foarte mult mancaruri pe baza de legume, aici vei gasi ceva care sa te incante. Cauta cele mai proaspete legume in piata si pregateste o mancare excelenta!

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri