Inainte de toate spalam bine toate legumele si curatam de coaja ceapa, dovlecelul, vanata si rosiile. Dovlecelul si vanata le puteti folosi si in coaja, dar mie personal nu imi plac asa. Rosiile pt a le decoji mai usor le punem cateva minute in apa fierbinte.
Cartofii curatati, spalati si taiati cubulete ii punem la fiert in apa cu putina sare.
Incingem un wok cu 4-5 linguri de ulei. Tocam ceapa, ardeiul si gogosarul si le punem la calit timp de 5 minute amestecand.
Dovlecelul il taiem felii de-a lungul apoi le taiem cubulete (vezi poza) si adaugam peste ceapa si ardeiul calit.
La fel procedam si cu vanata. Rosiile decojite le taiem marunt si le adaugam in wok.
Lasam sa se caleasca aprox 5-8 minute, apoi punem 1-2 cani de apa (in functie de cata e nevoie pana se fierb legumele) si lasam sa fiarba.
Adaugam frunzele de dafin si sare si piper dupa gust. Amestecam din cand in cand sa nu se prinda. Spre final adaugam usturoiul tocat si frunzele de telina tocate si mai lasam sa fiarba timp de 5 minute.
Cartofii, care intre timp ar trebui sa fie fierti, ii strecuram de apa si ii turnam peste legume. Amestecam si luam de pe foc.
Servim cald imediat sau chiar si rece.
E o tocana foarte gustoasa atat calda cat si rece.