4 retete de supe-crema pentru pranzuri calde de toamna

 Supa-crema de morcovi cu telemea de capra si nuca

Supa-crema de morcovi cu telemea de capra si nuca

1 / 4

Dificultate: redusa

Ingrediente necesare pentru supa-crema de morcov cu telemea de capra si nuca:

  • 1 ceapa
  • 2 cartofi medii
  • 3-4 morcovi mari
  • 1 crenguta de rozmarin
  • sare
  • putina telemea din branza de capra
  • cateva nuci

Mod de preparare supa-crema de morcovi cu telemea de capra si nuca:

Fierbeti ingredientele. Eu am folosit cam un litru de apa peste aceasta cantitate de legume, dar depinde cat de densa o vreti si voi. Serviti cu telemea presarata peste ea si cu cateva bucatele de nuci. Evident, si crutoanele sunt foarte bune, dar daca vreti sa mai "taiati" din dulceata morcovilor, branza sarata este tare potrivita

Aceasta reteta a fost propusa de blogul amainbucatarie.blogspot.ro

Supa crema de sfecla rosie

Supa crema de sfecla rosie

2 / 4

Dificultate: redusa

Ingrediente necesare pentru supa-crema de sfecla rosie:

  • 1 sfecla rosie
  • 1 telina radacina
  • 1 ceapa
  • 4 linguri ulei
  • 600 ml apa
  • nucsoara
  • sare
  • zeama de lamaie

Mod de preparare supa crema de sfecla rosie:

Ceapa tocata marunt se inabusa in 4 linguri ulei si 4 linguri apa. Se adauga sfecla si telina- curatate, spalate si tocate cuburi mici. Se soteaza 3-4 minute, se stinge totul cu apa si se lasa sa fiarba 20-25 minute. Amestecul se paseaza apoi cu blenderul pana se obtine o consistenta fina si uniforma. Se potriveste gustul cu sare, nucsoara si zeama de lamaie. Se serveste cu crutoane de paine si topping de smantana - daca nu e post.

Aceasta reteta a fost oferita de blogul: truedelights.ro

Supa crema de rosii si crutoane

Supa crema de rosii si crutoane

3 / 4

Dificultate: redusa

Ingrediente necesare pentru supa crema de rosii si crutoane:

  • 2 conserve mari de rosii in sos
  • 1 morcov
  • 1/4 telina
  • 1 pastarnac
  • 1 ceapa
  • 1/2 ardei gras verde
  • 300-400 ml apa
  • sare, piper
  • crutoane.

 

Mod de preparare supa crema de rosii si crutoane:

Curatam si spalam bine legumele, apoi le taiem cubulete mici. Calim ceapa in putin ulei iar cand incepe sa prinda o culoare maro, adaugam un pahar de apa si rosiile cu tot cu sos din conserva. Peste acest amestec adaugam si celelalte legume taiate marunt si lasam totul pe foc potrivit, amestecand din cand in cand.
Verificam legumele daca sunt fierte. In cazul in care supa este prea groasa, mai puteti adauga apa. Daca totul e gata, luam oala de pe foc si bagam blenderul in actiune astfel incat sa maruntim toate legumele.
Supa se serveste alaturi de cateva crutoane si un fir de patrunjel. Cine doreste poate adauga si o lingura de smantana...iese delicios!

O reteta recomandata de blogul meosiris.blogspot.de

 Supa crema de gulie

Supa crema de gulie

4 / 4

Dificultate: redusa

Ingrediente necesare pentru supa crema de gulie:

  • o ceapa mica taiata marunt
  • 1 gulie de marime potrivita
  • 2 cartofi
  • unt cat o nuca
  • 1 lingura de faina
  • smantana (100gr.)
  • un galbenus
  • sare

Mod de preparare supa crema de gulie:

Curatam gulia si cartofii de coaja, le spalam si le taiem felii, punandu-le la fiert in apa cu putina sare. Asteptam sa se fiarba bine dupa care asteptam sa se raceasca si omogenizam totul pasandu-le in blender.

Intr-o alta oala, pregatim un rantas astfel: punem la prajit in unt ceapa taiata iar cand aceasta s-a inmuiat, adaugam faina si o prajim, avand grija sa nu-si schimbe culoarea. Stingem totul adaugand cate putin supa de legume mixata si mestecand bine dupa care lasam sa fiarba pentru vreo 10 minute. Este momentul sa desavarsim totul, adaugand liezonul, dupa care dam imediat focul incet, astfel incat supa sa nu fiarba. Inca doua minute pe foc foarte mic si este gata.

O servim fierbinte si are un plus de savoare daca adaugam dupa preferinte smantana, crutoane sau verdeata taiata marunt. Pofta buna!

O reteta recomandata de blogul casutalaurei.blogspot.ro

 

 Supa-crema de morcovi cu telemea de capra si nuca
Supa crema de sfecla rosie
Supa crema de rosii si crutoane
 Supa crema de gulie

Rezumat

In zilele cu vreme rece, ceata si ploaie, tot ce ne putem dori pentru a ne incalzi este un bol cu supa fierbinte. Iata care sunt cele mai potrivite supe pentru perioada aceasta. Te asiguram ca sunt extrem de simplu de pregatit, consistente si foarte sanatoase, fiind preparate din legume proaspete.

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri