5 retete speciale pentru iubitoarele de salate

 Salata de creveti

Salata de creveti

1 / 5

Dificultate: redusa

Ingrediente necesare pentru salata de creveti:

  • creveti
  • 1-2 lingurite cu varf de usturoi pudra
  • 2 linguri generoare de smantana grasa
  • o mana de patrunjel verde
  • 1-2 rosii
  • 1 ardei gras
  • paine - franzela franceza
  • ulei de masline


Mod de preparare salata de creveti:

Am decongelat crevetii si i-am scurs bine de zeama lasata. I-am pus intr-o tigaie la foc mic. Ei oricum mai lasa zeama si in curand vor fierbe in suc propriu. Cand incep sa dea in clocot adaugati usturoiul si smantana. Mai lasati sa fiarba putin si adaugati patrunjelul verde. Opriti focul.

Goliti cu o lingurita rosiile de miezul zemos (sosul e deja suficient de bogat!) si taiati-le cubulete.

Taiati cubulete si ardeiul gras - alegeti o culoare complementara, de exemplu galben.
Amestecati intre creveti.

Este alegerea voastra ce faceti cu sosul. Puteti sa il scurgeti, eu am preferat sa il pastrez pentru ca este foarte aromat.

Taiati cateva felii de paine si stropiti-le cu ulei. Incingeti o tigaie si prajiti painea pana devine aurie si crocanta - daca vreti un plus de usturoi ii puteti adauga si usturoi.

Asezati feliile pe un platou si peste ele puneti salata de creveti.
 

Aceasta reteta a fost recomadata de blogul amainbucatarie.blogspot.ro

Salata din piept de pui cu grapefruit

Salata din piept de pui cu grapefruit

2 / 5

Dificultate: redusa

Ingrediente necesare pentru salata din piept cu grapefruit:

  • 1 piept de pui
  • 1 telina
  • 1 sfecla rosie
  • ½ grapefruit roz

Pentru maioneza:

  • 2 galbenusuri
  • 1 lingurita mustar
  • 250 ml ulei
  • sare, zeama de lamaie
  • 2 linguri smantana

Mod de preparare salata din piept de pui cu grapefruit:

Pieptul de pui se dezoseaza, se fierbe in apa cu sare, apoi se taie in fasii mici. Telina si sfecla rosie se curatata de coaja, se spala si se taie in betisoare subtiri. Grapefruit-ul se curata de coaja si de pielita alba, iar pulpa ramasa se taie in bucati mici. Se prepara maioneza si se amesteca cu smantana. Se pun intr-un bol carnea, telina, sfecla, grapefruit-u. Se adauga peste ele maioneaza, sare si piper dupa gust. Se amesteca usor.
Salata din piept de pui cu grapefruit se serveste rece.
 

O reteta recomandata de blogul truedelights.ro

 Salata de pui Cajun

Salata de pui Cajun

3 / 5

Dificultate: redusa

Ingrediente necesare pentru salata de pui Cajun:

  • 160 grame pui – pulpe dezosate sau piept
  • pentru marinada: piper negru macinat, o lingurita praf de chili, o jumatate de lingurita cimbru uscat, o jumatate de lingurita oregano uscat, ulei.
  • o legatura ceapa verde
  • un catel de usturoi
  • o legatura de marar
  • o legatura patrunjel
  • ulei de masline
  • otet
  • zahar
  • salata verde

Mod de preparare salata de pui Cajun:

Amestecam uleiul cu piper, cimbru, oregano, se pun intr-o punga de plastic pentru congelator – zice reteta, eu am pus simplu intr-un bol in care am adaugat si carnea de pui, am mestecat bine, in asa fel incat carnea sa fie unsa bine cu compozitia de marinada, o lasam asa un sfert de ora.
Pregatim tigaia – in cazul meu, pretiosul meu wok – o incingem si prajim la foc iute carnea, intorcand-o din cand in cand pana prinde o minunata nuanta rumena. Cand e gata, o scoatem pe o farfurie, o saram si o lasam nitel sa se racoreasca.
Intre timp, preparam salata, amestecand frunzele de salata (normal spalate in prealabil si eventual rupte daca sunt mai maricele) cu ceapa verde (spalata, curatata si taiata rondele), mararul si patrunjelul maruntite cat de cat, adaugam uleiul, otetul (dupa gust sau deloc), sare, nitel piper, putintel zahar (eu n-am pus, deh, dieta).
Feliem carnea in bucati …generoase si o asezam peste salata cu care o amestecam intr-o simfonie generala.
Mmmmmmmm, delicious!

Aceasta reteta a fost recomandata de blogul casutalaurei.blogspot.ro

 Salata de paste cu dressing italian

Salata de paste cu dressing italian

4 / 5

Dificultate: redusa

Ingrediente necesare pentru salata de paste cu dressing italian:

  • 200 g paste fusilli
  • o legatura morcovi
  • 3 dovlecei mici
  • 1 ardei
  • 2 rosii
  • 200 g ciuperci
  • 1 ardei iute uscat
  • 50 ml ulei de masline pentru dressing + 2 linguri pentru calit legumele
  • 1 lingura otet balsamic
  • cateva boabe piper rosu
  • 50 g parmezan ras
  • rosmarin uscat
  • busuioc uscat
  • sare, piper


Mod de preparare salata de paste cu dressing italian:

Fierbem pastele conform instructiunilor de pe ambalaj si apoi le scurgem. Calim morcovii si ardeii cateva minute, dupa care adaugam ciupercile, dovleceii si rosiile, toate taiate bucati potrivite, nu prea mici. Lasam legumele sa se caleasca, fara capac ca sa nu lase suc, iar la final le amestecam cu pastele.
Intre timp preparam dressingul, care a fost gata in cateva secunde folosind setul pentru dressing de la Kithen Shop. Acest set este compus dintr-un mixer de mana foarte usor de folosit, care functioneaza pe baterii normale, si un recipient de plastic rezistent, cu capac, in care se mixeaza sosul si in care se poate pastra la frigier dressingul pregatit.

Asa cum va spuneam, sticluta are notate 3 retete de dressinguri, fiecare ingredient fiind notat la nivelul pana la care trebuie pus, asa ca e foarte usor de potrivit cantitatile. Conform notatiilor am pus: rosmarin, ardei iute taiat, busuioc uscat, sare, piper, parmezan ras, ulei de masline, otet balsamic. Mergea si un catel de usturoi zdrobit, pus inainte de ulei, dar noi l-am sarit, spre fericirea colegilor de la birou. Apasam butonul magic, pornim mixerul si in cateva secunde dressingul este amestecat.
Turnam dressingul peste paste si legume, omogenizam si servim cu putin parmezan sau cascaval ras pe deasupra.

Pentru a descoperi si alte retete gustoase, accesati blogul furnicuti.blogspot.ro

 Salata Nicoise cu ansoa

Salata Nicoise cu ansoa

5 / 5

Dificultate: redusa

Ingrediente si mod de preparare salata Nicoise cu ansoa:

Rosii cherry, salata verde, ardei gras, fileuri de ansoa, felii de ou fiert tare, masline, ulei. Toate aceste ingrediente se pun intr-un bol si se amesteca bine. Nu am mai pus sare si nici alte arome deoarece fileurile de ansoa sunt deja foarte sarate. Daca doriti neaparat, puteti stropi totul cu zeama de lamaie, insa in mod normal salata nicoise nu contine decat ulei de masline.

O reteta propusa de blogul retete-vechi-si-noi.info
 

 

 Salata de creveti
Salata din piept de pui cu grapefruit
 Salata de pui Cajun
 Salata de paste cu dressing italian
 Salata Nicoise cu ansoa

Rezumat

Daca te declari o iubitoare de salate, iata ce ti-am pregatit. 5 retete de salate care de mai de care mai sanatoase si mai gustoase: cu creveti, cu piept de pui, cu legume, cu ansoa, cu paste. O multitudine de culori si arome. Incearca-le si tu!

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri