Ingrediente necesare pentru salata din piept cu grapefruit:
1 piept de pui
1 telina
1 sfecla rosie
½ grapefruit roz
Pentru maioneza:
2 galbenusuri
1 lingurita mustar
250 ml ulei
sare, zeama de lamaie
2 linguri smantana
Mod de preparare salata din piept de pui cu grapefruit:
Pieptul de pui se dezoseaza, se fierbe in apa cu sare, apoi se taie in fasii mici. Telina si sfecla rosie se curatata de coaja, se spala si se taie in betisoare subtiri. Grapefruit-ul se curata de coaja si de pielita alba, iar pulpa ramasa se taie in bucati mici. Se prepara maioneza si se amesteca cu smantana. Se pun intr-un bol carnea, telina, sfecla, grapefruit-u. Se adauga peste ele maioneaza, sare si piper dupa gust. Se amesteca usor.
Salata din piept de pui cu grapefruit se serveste rece.