Ingrediente necesare pentru prajitura cu ciocolata:
300 gr ciocolata (va recomand ciocolata amaruie, cu multa cacao)
100 gr unt
3 oua mari
200 gr zahar
un varf de cutit de sare (pentru a accentua gustul ciocolatii)
esenta de vanilie
120 gr faina
Mod de preparare prajitura cu ciocolata:
Tocati ciocolata cubulete si jumatate din cantitate (aprox 150 gr) topiti-o impreuna cu untul. Cand s-a topit, amestecati bine si puneti deoparte pana se mai racoreste. Intre timp bateti oul cu zaharul, sarea si vanilia. Adaugati ciocolata si apoi treptat si amestecand mereu - faina. Cand ati incorporat toata faina in aluat, adaugati restul de ciocolata ramasa cubulete. Turnati aluatul intr-o tava micuta (eu am folosit una de 26/18) si dati la cuptorul incins pana cand deasupra se formeaza o crusta subtire si daca apasati cu degetul usor va ramane amprenta. Lasati prajitura sa se raceasca si apoi o puteti taia cuburi si sa o serviti.
Aceasta prajitura umeda, densa si bogata, desi este rapida si foarte simpla, este foarte eleganta