Dificultate: redusa
Ingrediente necesare pentru supa crema de dovleac si nuci:
- o bucata de dovleac (aproximativ 1,6 kg)
- 3-4 linguri ulei de nuca
- o mana de nuci pentru decor
- 1 ceapa
- 200 ml smantana pentru gatit
- care un varf de cutit de: nucsoara si rosmarin uscat
- sare, piper
Mod de preparare supa crema de dovleac si nuci:
Taiem dovleacul felii si il coacem la 200 de grade cam o ora - o ora jumatate, pana cand o furculita se infige usor. Il lasam sa se racoreasca, iar cand putem sa-l tinem in mana, il curatam de coaja si il taiem bucati.
Separat, intr-o oala, calim ceapa tocata marunt in uleiul de nuca, atat doar cat sa devina translucida. Adaugam bucatile de dovleac, condimentele si 500 - 750 ml de apa fierbinte. Fierbem 10 - 15 minute, completand cu apa fierbinte daca scade prea mult.
Pasam supa, o amestecam cu smantana pentru gatit si o potrivim de gust, adaugand condimente, daca mai e nevoie. Prajim nucile cateva minute in cuptor, pana incep sa miroasa frumooos, asteptam sa se raceasca putin, le tocam grosier si le presaram in fiecare bol de supa, impreuna cu putin patrunjel tocat fin.
Servim supa de dovleac si nuci alaturi de cateva crutoane aurii.
Aceasta reteta a fost oferita de blogul furnicuti.blogspot.ro