1 / 6

Legume la cuptor in sos vegetarian Bechamel

Dificultate: redusa

Ingrediente necesare pentru legume la cuptor in sos vegetarian bechamel:

Putem pune ce legume ne dorim. Normal trebuie spalate bine si feliate. In reteta originara erau si fierte in apa cu sare, eu le-am pus direct crude in vasul Yenna, bineinteles dupa ce le-am curatat si le-am spalat bine - depinde si de timpii de preparare al diverselor legume pe care vrem sa le punem - daca ar dura prea mult unele din ele, poate nu strica sa le caliti putin inainte de a le pune in vasul yenna. Cantitatile le-am pus dupa ochi ca sa iasa o portie de trei persoane. Pentru tura asta de mancarica, am pus:

  • bucatele de conopida
  • feliute de dovlecel taiate de un deget grosime
  • feliute de vinete taiate de un deget grosime
  • ciuperci pleurotus - au avut o textura minunata

Sosul Bechamel vegetarian

  • 200 ml lapte vegetal
  • 2 linguri ulei
  • 2 linguri amidon de porumb

Se face foarte simplu: Intr-o cana am omogenizat amidonul in amestec cu putin lapte vegetal si am amestecat pana n-au mai fost cocoloase. Restul de lapte l-am turnat intr-o oala, am pus si uleiul si laptele amestecat cu amidonul, am postrivit cu sare, piper, l-am pus pe foc si am inceput sa mestec pana cand tot sosul s-a ingrosat. Daca trebuie sa-l mai pastrati dupa ce s-a ingrosat, acoperiti-l cu o folie alimentara transparenta - il va impiedeca sa faca crusta. Turnam sosul in vasul Yenna peste legume, mai saram piperam (de e nevoie), bagam la cuptorul preincalzit unde se va coace pana legumele se inmoaie iar sosul face o crusta deasupra.

Dupa ce l-am scos de la cuptor, l-am portionat in farfurii si am pus dupa gust suc de lamaie si usturoi uscat - e bun ca nu are mirosul acela puternic de usturoi dar are gustul. Poate mai presarati niste verdeata deasupra. Cu o felie de paine prajita alaturi sau o salata.

Aceasta reteta a fost oferita de blogul casutalaurei.blogspot.ro

 

Înapoi la articol

Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri