Dificultate: medie
Ingrediente necesare pentru tarta cu praz si somon afumat:
Din:
- 130 g unt
- 175 g faina
- un praf sare
- 3 lingurite cu apa rece cu gheatza
am facut repede repejor un aluat gen pate brisee
cam asa: in tava pentru tarta am intins aluatul intr-o foaie subtiiiiire, pe care am intepat-o cu furculita din loc in loc, am vrut sa fie mai finutza si mai crocanta foaia si chiar asa a si iesit.
Apoi am trecut la umplutura, foarte simpla si taaare deliciosa:
- 3 fire de praz
- 200 g somon afumat
- 3 oua
- 50 g smantana
- 50 g cascaval
- 2 lingurite de unt
- (afumat zic!, ca sa se potriveasca cu somonul afumat )
- sare, piper
Prazul l-am taiat in bastonase lungi de 4 cm, apoi l-am crestat pe lungime. Somonul in bucatele. Intr-o tigaie am pus la calit prazul in cele 2 lingurite de unt. Am sarat si piperat. Am presarat prazul calit peste foaia de aluat, apoi bucatelele de somon afumat. Intr-un castronel am batut cele 3 oua, impreuna cu smantana, sare si piper dupa gust si apoi am turnat compozitia in fir subtire peste praz si somon. Peste toate am presarat cascavalul ras (cred ca puteti renunta la cascaval, la final culoarea tartei va fi mai frumoasa). Am dat la cuptor pentru 20 de minute si iata ce a iesit! Am garnisit cu cateva bobite de piper rosu si feliute de lime. Se consuma neaparat calda! Eventual alaturi de un pahar de vin alb. Aluatul este subtire, fin si crocant, gustul este elegant, usor afumat si usor picant daca gustati si bobitele de piper.
Pentru a descoperi si alte retete delicioase, vizitati blogul andreeachinesefood.blogspot.ro