Ingrediente necesare pentru clatite cu gem de caise si ciocolata:
3 cani faina
1 +1/2 cana lapte
2 +1/2 cana apa minerala
coaja rasa de la o lamaie
2 oua
3 linguri ulei
2 linguri zahar
1 plic zahar vanilat
un varf de sare
un borcan gem de caise
30 gr ciocolata
o lingurita unt
Mod de preparare clatite cu gem de caise si ciocolata:
Batem ouale intregi impreuna cu praful de sare, zaharul si zaharul vanilat. Adaugam coaja de lamaie si uleiul si treptat turnam laptele. Apoi incorporam faina amestecand sa nu se formeze cocoloase si adaugand treptat si apa minerala. Trebuie sa obtinem o compozitie omogena si ca o smantana lichida. Incingem tigaia Fissler fara a folosi ulei si turnam un polonic din compozitia de clatite. Prajim pe ambele parti. Ungem clatitele cu gem de caise si le rulam. Ciocolata o topim impreuna cu untul, pe baie de aburi sau in cuptorul cu microunde. Turnam ciocolata topita intr-o punguta pe care o gaurim la una din capete si ornam clatitele rulate.
Pofta mare!