5 retete permise in dieta DUKAN

 Ciorba radauteana–Dukan style

Ciorba radauteana–Dukan style

1 / 5

Dificultate: redusa

Ingrediente necesare pentru ciorba radauteana:

  • 2 pulpa pui fara piele
  • 6 catei de usturoi
  • 2 oua
  • 1 ceapa
  • 1 pahar de iaurt degresat
  • boabe de piper
  • otet
  • sare

Mod de preparare ciorba radauteana:

Inainte de a baga carnea de pui la fiert in apa, musai sa o spalam si sa ii scoatem pielita, nu de alta dar acolo e multa grasime, deloc folositoare dietei noastre.
Odata spalata si dezpielitata, punem la fiert carnea intr-o oala de 2 litri, adaugam si ceapa taiata marunt, vreo 5 catei de usturoi, boabele de piper. Cand s-au fiert bine toate laolalta iar lichidul in care au fiert a capatat un gust….bunnnnnn, “culegem” (eventual cu o spatula dar putem folosi si strecuratoarea) din oala carnea, ceapa, usturoiul si piperul.
Carnea o dezosam si o taiem in bucati mai mici. Eu am preferat pur si simplu s-o rup in fasii nici mari nici mici. O punem inapoi in ciorba.
In mojar am pus catelul de usturoi ramas am turnat nitel iaurt 0% grasime si am maruntit bine, turnam, pe urma, intr-un bol mujdeiul de iaurt, adaugam si galbenusurile, amestecam frumos. Luam cu polonicul niscaiva ciorba si turnam cate putin peste iaurtul cu galbenusuri, amestecam sa se omogenizeze…..temperatura, mai punem putina ciorba, mai mestecam, apoi turnam tot amestecul in oala. Daca va plac zdrentele de ou in ciorba, asta e momentul sa puneti si albusul in ciorba. Mie nu imi place, asa ca am zis pas.
Potrivim la gust cu sare, piper, verdeata, otet. Eu ca de obicei…mare fana a tarhonului in otet, am luat tarhon si l-am maruntit inainte de a-l pune in ciorba, am mai maruntit si nitel patrunjel.

 

Pui Shanghai

Pui Shanghai

2 / 5

Dificultate: redusa

Ingrediente necesare pentru pui shanghai:

  • carne de pui – am folosit pulpa dezosata si fara pielita, taiata fasii
  • 2 oua
  • 2 linguri tarate de ovaz
  • 2 linguri amidon
  • 1 – 2 catei de usturoi
  • 2 linguri sos de soia
  • 1 lingura de mustar
  • marar tocat marunt
  • sare, piper dupa gust

Mod de preparare pui shanghai:

Pregatim puiul, il taiem fasii de marimea unui deget. Preparam si sosul, amestecand bine laolalta mustarul, soia, amidonul, mararul, usturoiul facut pasta, sare, piper. Dam fasiile de pui prin acest amestec dupa care le tavalim prin taratele de ovaz, pe toate partile sa adere bine pe toate partile. Le punem la prajit in uleiul gata incins, am folosit o tigaie tip wok, se fac mult mai repede. Minunate cu o salatica de rosii alaturi si un sosulet de iaurt cu usturoi si marar tocat. Yummmmmmiiiii!!!!

 

 Tort dietetic cu crema de branza si lamaie

Tort dietetic cu crema de branza si lamaie

3 / 5

Dificultate: redusa

Ingrediente necesare pentru tort dietetic cu crma de branza si lamaie:

Pentru blat ne trebuie:

  • 3 linguri de tarate de ovaz
  • 5 albusuri
  • 3 galbenusuri
  • 170 gr. branza de vaci degresata 2 lingurite de cacao cu continut redus de grasime
  • 3 linguri de indulcitor praf
  • 1 fiola de esenta de rom
  • 1 lingura amidon alimentar
  • 1 plic de praf de copt

Incingem cuptorul la 180 grade C. Intr-un bol, amestecam toate ingredientele de mai sus cu exceptia albusurilor si mixam pentru o compozitie omogena. Batem si albusurile spuma tare pe care o amestecam cu mixul de tarate cu oua. Amestecam cu grija sa nu se lase spuma de albusuri.
Turnam in forma de copt. Dupa cum v-am spus, eu am folosit o forma de 26 cm, destul de mare fata de cei 20 cm recomandati in reteta originara. Rezultatul a fost o singura foaie de blat, de o inaltime rezonabila.
Am copt blatul 40 de minute, la foc mediu (verificam cu testul scobitorii daca e gata). Lasam sa se raceasca si, in timpul asta, pregatim crema.

Crema - Pe care o facem din:

  • 550 gr. branza de vaci degresata
  • 3 albusuri
  • 5 galbenusuri
  • 7 linguri de indulcitor praf
  • 2 plicuri de gelatina
  • coaja si zeama de la o lamaie1 fiola de esenta de vanilie


Punem gelatina in apa rece – asa cum scrie la instructiuni, pe ambalaj.
Intr-un vas, amestecam branza de vaci in care am razuit coaja de lamaie (partea galbena), esenta de vanilie, indulcitorul si galbenusurile. Cand toate s-au amestecat, adaugam gelatina si mestecam in continuare pana s-a incorporat bine de tot in compozitia de branza.
In alt bol, batem albusurile spuma teapana pe care am amestecat-o apoi cu crema de branza cu gelatina.
Pregatim un vas mai mare cu apa fierbinte (care fierbe in continuare pe foc normal) si punem compozitia de branza cu albusuri peste apa clocotita, la bain marie, amestecand continuu un sfert de ora aproximativ . Vom obtine o crema foarte fina si catifelata. Mmmmm!
Am adaugat si niscaiva esenta de lamaie (puteti pune si zeama de lamaie dar la Dukan aceasta se pune in cantitati foarte limitate cat sa dea gust), am mai amestecat nitel.
Una din avantajele prepararii acestui tortulet intr-o forma detasabila, este ca nu mai trebuie o asamblare (nu foarte) complicata, la un moment dat ma gandeam sa mai fac um blat ca sa-l pun deasupra dar m-am luat cu altele si a ramas asa. Ar fi bine si al doilea blat pentru ca dupa o zi – doua, crema tinde sa se usuce daca nu e acoperita.

 

 Rulada Coustard Dukan

Rulada Coustard Dukan

4 / 5

Dificultate: redusa

Ingrediente necesare pentru rulada coustard Dukan:

  • 6 albusuri
  • 2 galbenusuri
  • 4 linguri iaurt natural 0% grasimi
  • 2 linguri amidon de porumb
  • 1 lingura lapte de praf degresat
  • 2 lingurite de indulcitor lichid rezistent la copt
  • un plic praf de copt

Mod de preparare rulada coustard Dukan:

Aprindem focul in cuptor pe care il preincalzim la 160 grade C. Intr-un bol, amestecam toate ingredientele cu exceptia albusurilor si le omogenizam. In alt castronel, mixam albusele cu putina sare pana devin spuma teapana. Amestecam albusurile cu crema din galbenusuri si iaurt, nu mai mixam si amestecam cu grija cu o lingura de lemn de sus in jos, in asa fel incat sa nu distrugem bulele de aer din spuma. Tapetam o tava - eu una am folosit tava cuptorului, e perfecta pentru reteta asta, tapetam cu foaie de copt, turnam cu grija blatul din albusuri, nivelam cu lingura de lemn si bagam la cuptor pentru circa o jumatate de ora pana prinde o minunata culoare aurie. Verificam daca e facut infigand o scobitoare in blat. Daca iese curat, e gata. Daca nu, mai lasam cinci minute la cuptor si incercam iar. Dupa ce o scoatem de la cuptor, o lasam sa se raceasca nitel dupa care desprindem usor folia de copt de pe blat.

In timpul cat se coace blatul, facem crema pentru care avem nevoie de:

  • 400 ml lapte degresat
  • 4 galbenusuri
  • o lingura amidon
  • 2 lingurite indulcitor lichid
  • esenta de vanilie (sau alta esenta dupa gust)

Amestecam intr-o craticioara indulcitorul, amidonul, esenta si galbenusurile, apoi incepem sa pune, cate putin lapte pana omogenizam ingredientele, turnam si restul de lapte mestecand, aprindem focul, il dam la flacara mica, punem craticioara pe foc si incepem a amesteca cu o lingura de lemn pana se ingroasa amestecul, il tragem deoparte si-l lasam sa se raceasca, aoperit cu o folie de plastic pentru alimente ca sa nu faca deasupra o crusta uscata.

Asamblarea: este foarte simpla. Intindem crema cat mai uniform peste blat, incepem a rula mai lejer, infasor nu strans in jurul ei folie alimentara din plastic pe care o inchhid la capete si o bag la frigider, de obicei peste noapte (daca rezist atat de pofta ).

A doua zi, inainte de a taia rulada, am presarat deasupra ruladei scortisoara, condiment dupa care sunt innebunita si care a dat un plus de gust si de aroma bunatatii. Scortisoara poate fi inlocuita cu indulcitor pudra sau cacao ori nucsoara - de ce nu, poate putina cafea ness dar doar putina, de gust.

E o bunaciune foarte usoara si absolut delicioasa.

 

 Peperonata - garnitura savuroasa

Peperonata - garnitura savuroasa

5 / 5

Dificultate: redusa

Ingrediente necesare pentru peperonata:

  • ardei grasi (cate 2 - 3 pe portie) - de diverse culori: rosu, galben, verde; rezultatul final va fi o simfonie de culoare in farfurie
  • o ceapa, un catel de usturoi
  • 1 - 2 rosii
  • ulei de masline, otet de vin, sare, piper

Mod de preparare peperonata:

Spalam toate legumele si incepem sa le curatam. Scoatem cotorul ardeilor grasi si ii taiem fasii lungi. Curatam ceapa si usturoiul, tocam ceapa marunt iar usturoiul il zdrobim pasta. Punem apa pe foc, crestam rosiile si le punem in apa clocotita ca sa se decojasca rapid, dupa care le taiem cuburi mici.
Incingem tigaia cu uleiul pe foc si calim ceapa si usturoiul cateva minute, dupa care adaugam ardeiul gras si rosiile. Dam focul incet si punem deasupra un capac, le lasam sa se inabuse astfel vreo zecee minute, mestecand des ca sa nu se arda.
Adaugam otetul (se pune dupa gust, eu am pus o lingura si mi s-a parut de ajuns) si mestecam pentru omogenizare, potrivim la gust totul cu sare si piper si.....e gata.

Pentru dieta Dukan, eu am preferat sa gatesc acest fel in tigaia mea Wok, am pus legumele la calit aruncand peste ele putina apa (o lingura -doua), am amestecat pana s-au inmuiat, am mai adaugat o jumatate de ceasca de apa, am pus deasupra capacul si le-am mai lasat nitel sa se inabuse dupa care am adaugat otetul, sarea si piperul. Cand vreau sa fac felul acesta cu carne (cum a fost de data aceasta), pune intai bucatile de carne ( sa se inabuse) pana prinde nitica culoare la suprafata, se adauga apa (o jumatate de ceasca sa zicem), se lasa sa scada putin la fiert si abia apoi adaugam restul legumelor la care le trebuie oricum mai putin timp sa se faca. O vara savuroasa va doresc!
 

Mai multe retete Dukan, gasiti pe blogul casutalaurei.blogspot.ro

 Ciorba radauteana–Dukan style
Pui Shanghai
 Tort dietetic cu crema de branza si lamaie
 Rulada Coustard Dukan
 Peperonata - garnitura savuroasa

Rezumat

Se spune ca tot ceea e bun ingrasa. Nu si daca iti alegi cu grija alimentele. Chiar daca ai decis sa tii o dieta, asta nu inseamna ca trebuie sa pregatesti mancaruri fara gust. Daca ai decis sa tii dieta Dukan si esti in pana de retete, iata cateva idei care iti vor usura viata si iti bucura papilele gustative.

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri