Dificultate: redusa
Ingrediente necesare pentru ciorba radauteana:
- 2 pulpa pui fara piele
- 6 catei de usturoi
- 2 oua
- 1 ceapa
- 1 pahar de iaurt degresat
- boabe de piper
- otet
- sare
Mod de preparare ciorba radauteana:
Inainte de a baga carnea de pui la fiert in apa, musai sa o spalam si sa ii scoatem pielita, nu de alta dar acolo e multa grasime, deloc folositoare dietei noastre.
Odata spalata si dezpielitata, punem la fiert carnea intr-o oala de 2 litri, adaugam si ceapa taiata marunt, vreo 5 catei de usturoi, boabele de piper. Cand s-au fiert bine toate laolalta iar lichidul in care au fiert a capatat un gust….bunnnnnn, “culegem” (eventual cu o spatula dar putem folosi si strecuratoarea) din oala carnea, ceapa, usturoiul si piperul.
Carnea o dezosam si o taiem in bucati mai mici. Eu am preferat pur si simplu s-o rup in fasii nici mari nici mici. O punem inapoi in ciorba.
In mojar am pus catelul de usturoi ramas am turnat nitel iaurt 0% grasime si am maruntit bine, turnam, pe urma, intr-un bol mujdeiul de iaurt, adaugam si galbenusurile, amestecam frumos. Luam cu polonicul niscaiva ciorba si turnam cate putin peste iaurtul cu galbenusuri, amestecam sa se omogenizeze…..temperatura, mai punem putina ciorba, mai mestecam, apoi turnam tot amestecul in oala. Daca va plac zdrentele de ou in ciorba, asta e momentul sa puneti si albusul in ciorba. Mie nu imi place, asa ca am zis pas.
Potrivim la gust cu sare, piper, verdeata, otet. Eu ca de obicei…mare fana a tarhonului in otet, am luat tarhon si l-am maruntit inainte de a-l pune in ciorba, am mai maruntit si nitel patrunjel.