Nelipsita ciorba de burta apare pe mesele noastre cu o adevarata bucurie. Mai jos va transpunem reteta de ciorba de burta si speram sa va placa si sa o preparati cu drag.

Pentru un gust desavarsit se recomanda burta cumparata din macelarii si curatata acasa, dar in lipsa de aceasta ne vom multumi cu cea cumparata din supermarket. Va pot spune doar ca a noastra a iesit absolut delicioasa, iar toti invitatii s-au lins pur si simplu pe degete.

Dificultate: ridicata

Ingrediente necesare pentru ciorba de burta:

  • burta de vaca- 1 kg
  • oase- 2-3 buc
  • morcov- 3 buc
  • ardei gras rosu- 1 buc
  • ceapa- 1 buc
  • telina – 100 gr
  • radacina de patrunjel/ pastarnac – 1 buc
  • usturoi- o caciulie
  • otet- 5 linguri
  • smantana – 300 ml
  • oua- 5 buc
  • boia- un varf de cutit
  • frunze de dafin – 3 buc
  • sare si piper dupa gust

Timp de preparare a retetei de ciorba de burta:

timp de fierbere a burtii cu oase – 4-5 ore
timp de fierbere cu legume – 1 ora
timp de preparare – 30 min

Modul de preparare a retetei de Ciorba de burta:

Pentru inceput, luam burta o spalam bine si o punem la fiert intr-o oala cu 5-6 litri de apa. Oasele spalate bine si curatate de impuritati se pun si ele la fiert. Totul se lasa la foc mic pentru 4-5 ore.

Curatam morcovii, telina si radacina de patrunjel sau pastarnac si le taiem in doua. Ceapa spalata si curatata de primul strat de coaja se taie si ea in doua. Ardeii curatati de seminte si taiate in patru se pun si ei in oala. Toate legumele se pun si ele in cratita si le lasam la fiert pentru inca o ora.
Odata fierte toate se inchide aragazul si scoatem legumele( le vom folosi pentru o salata). Burta o punem intr-o cratita curata, iar zeama se va strecura tot in aceasta cratita.

ciorba de burta

Ardeiul rosu sa taie felii si il punem in oala.
Curatam usturoiul si il punem pisat in cratita. Adaugam si otetul, putina boia.

Intr-un bol din smantana, galbenusurile de la oua si putin zeama pregatim o compozitie ce o turnam in oala. Aprindem aragazul si lasam sa dea in clocot la foc mic.

ciorba de burta

Intre timp, curatam un morcov si il dam prin razatoarea mica, iar apoi il calim in putin ulei. Asezam morcovul intr-o strecuratoare si turnam un polonic de zeama deasupra.Astfel ciorba va avea o nuanta aurie si placuta la vedere.

Gustam si potrivim ciorba de sare si piper, iar apoi nu ne ramane decat sa o servim cu un ardei iute si un sos de smantana cu usturoi pisat.

Va uram pofta buna si rabdare la pregatit aceasta reteta de Ciorba de burta!
Voua cum v-a iesit ciorba de burta?

Pe blogul culinare.tv veti gasi si alte retete gustoase!

Te asteptam sa ne trimiti o reteta preferata aici!


Vizionare placuta

Aboneaza-te la Garbo sau conecteaza-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.
In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului Ciorba de burta.