2 / 4

Ardei umpluti cu varza pentru iarna

Dificultate: medie

Ingrediente necesare pentru ardei umpluti cu varza pentru iarna:

  • 1 kg de ardei( am completat cu 2 gogosari sa umplu borcanul)
  • 1 varza de aproape
  • 2 kg dar a ramas din ea,
  • sare pt muraturi (neiodata)
  • cimbru si marar uscate
  • 2 radacini hrean
  • 2-3 foi de dafin
  • piper boabe,
  • apa
  • 1 borcan de 5l

Mod de preparare ardei umpluti cu varza:

Incepeti cu varza care dupa ce se spala, se taie fideluta, se presara cu sare pt conserve, cimbru si seminte de marar, se freaca bine si se lasa sa stea 30 minute. Varza ar trebui sa fie sarata ca pt salata. Intre timp, spalati ardeii si scoateti samburii, curatati interiorul de vene spalati interiorul ardeilor si lasati-i la scurs cu gura in jos. Dupa 30 minute, indesati fiecare ardei cu varza, ii asezati cu gura in sus in borcanul bine spalat, adaugati bucati de hrean curatat, piper boabe si foi de dafin printre ardei. Intro oala, puneti cam 2,5-3 l apa, adaugati 40 grame de sare pt litrul de apa, fierbeti saramura, lasati-o sa se raceasca 30 minute, apoi o turnati peste ardei, legati borcanul ziua urmatoare cu celofan si depozitati in camara.
 

 

Înapoi la articol

Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri