5 / 6

Placinta dobrogeana

Dificultate: redusa

Ingrediente necesare pentru placinta dobrogeana:

  • un pachet de foi de placinta din comert
  • 300 g telemea nu foarte sarata
  • 500 ml smantana (250+250)
  • un pahar de 200g de iaurt
  • 3 oua intregi
  • 100 ml lapte
  • ulei pt uns foile

Mod de preparare placinta dobrogeana:

Am maruntit telemeaua cu o furculita, am adaugat jumatate din cantitatea de smantana si am intins aceasta pasta de branza peste foile de placinta unse cu putin ulei dupa care am rulat. As fi vrut sa fac placinta asa cum era ea in Satul de Vacanta, adica nerulata, ci cu foile intinse si asezate straturi, dar nu stiam cum aveam sa pun sosul peste placinta intinsa, asa ca am rulat-o.

Am avut in total 3 rulouri pe care le-am asezat intr-o tava mai inalta si le-am strans putin de la capete, ca sa le dau aspectul acela usor incretit.
Din iaurt, restul de smantana, ouale batute si lapte (l-am adaugat pentru ca aveam o smantana prea groasa, in mod normal nu este necesar laptele) am facut sosul pe care l-am turnat peste placinte.

Am dat la cuptor la foc mediu si cand s-au rumenit, dupa cca 40 de minute, le-am scos si le-am lasat sa se racoreasca in tava, apoi am portionat si am servit cate o bucata calda. Nu stiu daca placinta dobrogeana este buna si rece, dar am auzit ca unii s-ar da in vant dupa o portie alaturi de un pahar de lapte batut, dimineata, la micul dejun

O reteta recomandata de blogul retete-vechi-si-noi.info

Înapoi la articol

Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri