Dificultate: redusa
Ingrediente necesare pentru placinta traditionala cu mere:
Aluat:
(noi am facut placinta & strudele, deci am dublat cantitatile pt aluat)
- aprox 500 gr faina
- un praf de sare
- o lingura bicarbonat de sodiu
- 2 oua
- 5-6 linguri ulei
- aprox o cana de lapte batut
Pentru pasta de intins:
- 7 linguri ulei
- faina cat cuprinde,cat sa iasa un aluat moale,care curge si arata ca o maioneza(ar trebui sa intre cam 4-5 linguri faina)
Pentru umplutura:
- un kg de mere
- zahar dupa gust
- zahar vanilat
- coaja rasa de lamaie
Mod de preparare placinta traditionala cu mere:
Faina se amesteca cu bicarbonatul si sarea. Se sparg ouale,se adauga si uleiul si se incepe framantarea adaugand lapte batut putin cate putin. Rezulta la final un aluat maleabil si nelipicios. Se amesteca uleiul si faina pt pasta,se imparte aluatul in 2 parti egale si se intind doua foi nu foarte subtiri. Se ung foile cu pasta si se ruleaza. Se lasa rulourile pe masa de bucatarie, acoperite cu un servet,aprox 15 min. Intre timp se pregateste umplutura, se spala merele si se rad, se amesteca cu zaharul si mirodeniile.
Se intinde primul rulou, fara a-i face vreo modificare, cel mai bine este sa sa se inceapa intinderea de pe lungime, apoi se captuseste o tava dreptunghiulara cu ea, foaia ar trebui sa fie destul de subtire si sa arata cam ca cea de taitei, dar un pic mai grosuta, se pune umplutura in tava si se acopera cu cealalta foaie.Se unge placinta cu cateva linguri de ulei si se presara zahar cristale. Se coace in cuptorul preincalzit. Pentru strudele intindeti foi foarte subtiri,tot din stadiul de rulouri,se pune umplutura,
se inchid marginile si se ruleaza pe latime, se taie strudele nu foarte mari si se urmeaza pasii de mai sus.
Aceasta reteta a fost propusa de blogul poetagurmanda.blogspot.ro/