5 retete de fripturi de incercat weekendul acesta

Muschi de porc in crusta de condimente si sos de rodie

Muschi de porc in crusta de condimente si sos de rodie

1 / 5

Dificultate: redusa

Ingrediente necesare pentru muschi de porc in crusta de condimente si sos de rodie:

  • 1 bucata muschi de porc
  • 3 linguri ulei de masline
  • 1 albus de ou
  • sare
  • 1 lingurita piper boabe (verde, negru sau rosu)
  • patrunjel tocat marunt
  • rozmarin
  • 1 lingurita boabe de mustar
  • boia dulce
  • boia iute
  • 1 rodie
  • 2 lingurite miere
  • 1 lingurita otet balsamic

Mod de preparare muschi de porc in crusta de condimente cu sos de rodie:

Se amesteca albusul de ou cu condimentele, adaugate dupa gust. Se spala muschiul de porc si se imbraca in pasta de condimente. Se pune uleiul intr-un vas termorezistent, se aseaza carnea si se acopera cu folie de aluminiu. Se da vasul la cuptor timp de 35 minute, dupa care se da deoparte folia si se mai lasa inca 25 minute, sa se rumeneasca frumos.
Sosul de rodie:
Samburii de rodie se paseaza bine, apoi se scurge sucul obtinut. Sosul ramas in tava, dupa ce muchiul e gata, se scurge intr-o tigaie si se incinge. Se stinge cu otetul balsamic si se adauga sucul de rodie, apoi mierea. Se fierbe la foc mic, pana cand se ingroasa putin si se reduce la jumatate.
Friptura se lasa sa se racoreasca putin, apoi se taie in felii, care se aseaza pe platou si se stropesc cu sosul de rodie.

O reteta recomandata de blogul truedelights.ro

 Pui la cuptor in stil provensal

Pui la cuptor in stil provensal

2 / 5

Dificultate: medie

Ingrediente necesare pentru pui la cuptor in stil provensal:

  • 4 pulpe de pui
  • 4 linguri ulei de masline
  • 400 gr. cartofi (daca doriti)
  • 1 ardei gras (eu n-am avut asadar am folosit o pasta de ardei – 3 lingurite)
  • 2 cepe
  • cativa catei de usturoi
  • 125 ml vin alb
  • 200 ml supa de pasare
  • 1 – 3 rosii cherry sau pasta de rosii
  • rozmarin
  • sare, piper, boia dulce

Mod de preparare pui la cuptor in stil provensal:

Vasul roman il scufundam in apa pentru 30 de minute. Am dezosat pulpele superioare, cele inferioare le-am lasat intacte – se fac mai repede, le spalam si le stergem. Intr-un pahar amestecam doua linguri de ulei de masline cu putina sare, piper si boia dulce, amestecam pana totul se omogenizeaza si turnam peste bucatile de carne, ungandu-le bine peste tot.

Taiem ceapa marunt, usturoiul, ardeiul (asta daca nu folositi pasta de rosii ca mine), se taie cartofii, se spala si se taie felii (nu eu, azi fara cartofi).
Intr-o tigaie wok (e buna si o tigaie normala dar mult mai buna una wok), prajim carnea in doua linguri de ulei, pret de cateva minute pe ambele parti, cat sa prinda nitica culoare. Le scoatem si le punem intr-o farfurie.

In aceeasi tigaie in care tocmai amprajit carnea, punam la calit ceapa, usturoiul si pasta ardei.
Scoatem din apa vasul roman in care turnam legumele ce tocmai le-am calit, adaugam si cartofii (not me), bucatile de pui, supa si vinul, asezonam cu sare, piper, rozmarin (cam o lingurita) si 2 –3 lingurite de pasta de rosii. Acoperim si dam la cuptor. Daca gatiti la vasul roman, nu uitati sa aprindeti cuptorul.

Dupa 1 1/2, ridicati capacul vasului si inchideti din nou cuptorul pentru ca bucatile de pui sa capete o
culoare rumena, apetisanta. O data sau de doua ori, mai intoarceti bucatile de carne, ca sa se rumeneasca pe toate partile.

Daca folositi o tava simpla, va trebui s-o verificati mai des si inainte de o ora jumatate, adaugand eventual supa la nevoie si intorcand bucatile de pui din cand in cand. A rezultat un deliciu pe care l-am servit alaturi de o salata generoasa de cruditati si gogosari murati. Miam miam!

O reteta recomandata de blogul casutalaurei.blogspot.ro

 

 Friptura italiana de iepure

Friptura italiana de iepure

3 / 5

Dificultate: redusa

Ingrediente necesare pentru friptura italiana de iepure:

Aveti nevoie de carne de iepure (stiati ca e cea mai sanatoasa carne? am aflat cu uimire ca nu contine deloc colesterol) pe care o ungeti cu putin ulei de masline si o condimentati cu 2-3 catei de usturoi taiati marunt, 1 lingurita de oregano, 4 linguri de patrunjel verde, sucul de la doua lamai si 300 ml de vin.
In reteta originala se recomanda si masline, dar eu am sarit peste acest aspect.
Se acopera si se da la cuptor. Eu l-am tinut destul de putin (un pic peste o jumatate de ora) pentru ca a fost carnea foarte frageda. Dar depinde ce iepure aveti.

L-am servit cu cartofi la cuptor. A fost o minunatie aromata!

O reteta recomandata de blogul amainbucatarie.blogspot.ro

 

Friptura de piept de curcan

Friptura de piept de curcan

4 / 5

Dificultate: redusa

Ingrediente necesare pentru friptura de piept de curcan:

  • 500g piept de curcan
  • 3catei de usturoi
  • cateva capere
  • rozmarin
  • 3 frunze de dafin
  • putin ulei
  • putin otet
  • sare,piper.

 

Mod de preparare friptura de piept de curcan:

Pieptu de curcan se asaza intr-un vas, ar pe langa bucata de piept se asaza dafinul, usturoiul taiat feliute, caperele si rozmarinul. Se toarna apa cat sa acopere carnea, se pune putin otet apoi vasul se acopera cu folie de aluminiu si se baga la frigider pana a doua zi.

Se taie felii,se asaza in tava si peste bucatile de carne se asaza dafinul, usturoiul si caperele din marinata. Se sareaza si pipereaza. Se presara si putin ulei, apoi bagam la cuptor, la 180C pana se rumeneste asa cum dorim.

 

O reteta propusa de blogul meosiris.blogspot.de

 

 Friptura de porc impletita

Friptura de porc impletita

5 / 5

Dificultate: redusa

Ingrediente necesare pentru friptura de porc impletita:

  • 500 gr carne de porc: ceafa sau pulpa/spata
  • 10-12 cartofi
  • 3-4 morcovi
  • 3 cepe
  • 1 capatana usturoi
  • 3-4 linguri ulei
  • foi de dafin
  • oregano
  • sare si piper

Mod de preparare friptura de porc impletita:

Taiem carnea felii, apoi fiecare felie o taiem in trei precum in poza de mai jos si impletim.
In capat infingem o scobitoare. Punem bucatile de carne impletite in tava cu ulei si asezam pe langa carne cartofii taiati in doua sau patru , morcovii taiati in bucati de 3-4 cm, ceapa taiata in 4, frunzele de dafin si oregano. Usturoiul il punem in crepaturile de la carne. Adaugam sare si piper si dam la cuptor la 180 grade timp de aprox 40-50 min, depinde de carne. Dupa 20 min intoarceti carnea de pe o parte pe alta. O sa impresionati cu siguranta cu aceasta friptura, asa ca va provoc sa o faceti si voi.
Recomand sa tineti carnea intr-un bait cu lapte si usturoi pt cateva ore inainte de a o prepara.
 

O reteta recomandata de blogul timeaioo.blogspot.ro

Muschi de porc in crusta de condimente si sos de rodie
 Pui la cuptor in stil provensal
 Friptura italiana de iepure
Friptura de piept de curcan
 Friptura de porc impletita

Rezumat

Impresioneaza-ti familia cu o friptura delicioasa.Ti-am pregatit 5 retete de fripturi pe care le poti prepara pentru masa de pranz. Poti alege intre o friptura de pui, una de porc, curcan sau iepure.

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri