Muschi de porc in crusta de condimente si sos de rodie
Dificultate: redusa
Ingrediente necesare pentru muschi de porc in crusta de condimente si sos de rodie:
1 bucata muschi de porc
3 linguri ulei de masline
1 albus de ou
sare
1 lingurita piper boabe (verde, negru sau rosu)
patrunjel tocat marunt
rozmarin
1 lingurita boabe de mustar
boia dulce
boia iute
1 rodie
2 lingurite miere
1 lingurita otet balsamic
Mod de preparare muschi de porc in crusta de condimente cu sos de rodie:
Se amesteca albusul de ou cu condimentele, adaugate dupa gust. Se spala muschiul de porc si se imbraca in pasta de condimente. Se pune uleiul intr-un vas termorezistent, se aseaza carnea si se acopera cu folie de aluminiu. Se da vasul la cuptor timp de 35 minute, dupa care se da deoparte folia si se mai lasa inca 25 minute, sa se rumeneasca frumos. Sosul de rodie:
Samburii de rodie se paseaza bine, apoi se scurge sucul obtinut. Sosul ramas in tava, dupa ce muchiul e gata, se scurge intr-o tigaie si se incinge. Se stinge cu otetul balsamic si se adauga sucul de rodie, apoi mierea. Se fierbe la foc mic, pana cand se ingroasa putin si se reduce la jumatate.
Friptura se lasa sa se racoreasca putin, apoi se taie in felii, care se aseaza pe platou si se stropesc cu sosul de rodie.