2 / 6

Pui la cuptor in stil provensal

Dificultate: medie

Ingrediente necesare pentru pui la cuptor in stil provensal:

  • 4 pulpe de pui
  • 4 linguri ulei de masline
  • 400 gr. cartofi (daca doriti)
  • 1 ardei gras (eu n-am avut asadar am folosit o pasta de ardei – 3 lingurite)
  • 2 cepe
  • cativa catei de usturoi
  • 125 ml vin alb
  • 200 ml supa de pasare
  • 1 – 3 rosii cherry sau pasta de rosii
  • rozmarin
  • sare, piper, boia dulce

Mod de preparare pui la cuptor in stil provensal:

Vasul roman il scufundam in apa pentru 30 de minute. Am dezosat pulpele superioare, cele inferioare le-am lasat intacte – se fac mai repede, le spalam si le stergem. Intr-un pahar amestecam doua linguri de ulei de masline cu putina sare, piper si boia dulce, amestecam pana totul se omogenizeaza si turnam peste bucatile de carne, ungandu-le bine peste tot.

Taiem ceapa marunt, usturoiul, ardeiul (asta daca nu folositi pasta de rosii ca mine), se taie cartofii, se spala si se taie felii (nu eu, azi fara cartofi).
Intr-o tigaie wok (e buna si o tigaie normala dar mult mai buna una wok), prajim carnea in doua linguri de ulei, pret de cateva minute pe ambele parti, cat sa prinda nitica culoare. Le scoatem si le punem intr-o farfurie.

In aceeasi tigaie in care tocmai amprajit carnea, punam la calit ceapa, usturoiul si pasta ardei.
Scoatem din apa vasul roman in care turnam legumele ce tocmai le-am calit, adaugam si cartofii (not me), bucatile de pui, supa si vinul, asezonam cu sare, piper, rozmarin (cam o lingurita) si 2 –3 lingurite de pasta de rosii. Acoperim si dam la cuptor. Daca gatiti la vasul roman, nu uitati sa aprindeti cuptorul.

Dupa 1 1/2, ridicati capacul vasului si inchideti din nou cuptorul pentru ca bucatile de pui sa capete o
culoare rumena, apetisanta. O data sau de doua ori, mai intoarceti bucatile de carne, ca sa se rumeneasca pe toate partile.

Daca folositi o tava simpla, va trebui s-o verificati mai des si inainte de o ora jumatate, adaugand eventual supa la nevoie si intorcand bucatile de pui din cand in cand. A rezultat un deliciu pe care l-am servit alaturi de o salata generoasa de cruditati si gogosari murati. Miam miam!

O reteta recomandata de blogul casutalaurei.blogspot.ro

 

Înapoi la articol

Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri