Ingrediente necesare pentru ciorba de fasole verde cu dovlecel:
300 g fasole verde
2 dovlecei
2 morcovi
o ceasca orez
o bucata telina
1 ceapa
4-5 linguri ulei
sare
500 ml bors sau pasta de corcoduse
patrunjel
leustean
3 l apa
Cum se prepara ciorba de fasole verde cu dovlecel:
Fasolea se spala, se rup coditele si se taie in bucati mai mici. Dovlecelul si telina se curata de coaja si se taie in cuburi. Un morcov se taie in rondele si unul in cuburi mici.
Ceapa se toaca marunt. Orezul se spala in mai multe ape. Se pune apa cu un praf de sare la fiert, iar cand da in clocot se adauga morcovul, telina, orezul si ceapa. Se lasa sa fiarba 10 minute si se adauga fasolea verde, dovlecelul si uleiul. Dupa inca 10-15 minute, se adauga borsul, fiert si spumat separat, sau pasta de corcoduse. Se potriveste gustul cu sare daca mai este nevoie. Se opreste focul si se adauga verdeata tocata marunt. Ciorba de fasole verde cu dovlecel, este foarte buna si calda si rece.
Poate fi preparata si intr-o zi de post.