Ingrediente necesare pentru ciorba de pui a la grec:
400 gr. pui (cam doua copane)
1 ceapa de marime medie
1 - 2 morcovi
1/2 de telina
o radacina de patrunjel
o lingura de orez
200 ml smantana
un galbenus de ou
o foaie de dafin
5 – 6 boabe de piper
sare dupa gust
zeama de lamaie
frunze tocate de patrunjel
Mod de preparare ciorba de pui a la grec:
Spalam carnea si o taiem in bucati, dupa care o punem la fiert in apa rece la un loc cu boabele de piper, foaia de dafin si putina sare. Cat fierbe, din cand in cand, o putem spuma – desi eu nu consider asta obligatoriu – nu de alta dar nu este o supa care trebuie sa iasa musai clara.
Taiem zarzavaturile cuburi si le adaugam langa carne, dupa 10 minute adaugam si orezul si mai lasam ciorba sa fiarba 10 minute dupa care oprim focul.
Pregatim liezonul si-l adaugam in supa, potrivim gustul cu zeama de lamaie.
Chiar inainte de a fi servita presaram patrunjelul tocat deasupra farfuriei aburinde. Miam miam.