Dificultate: redusa
Ingrediente necesare pentru chec cu pere si ciocolata:
- 10 gr faina
- 2 lingurite praf de copt (aprox 1 pliculet)
- un praf de sare
- 100 g unt
- 100 gr zahar
- 2 oua
- esenta de vanilie
- 5-6 pere taiate cubulete
- 150 gr de ciocolata maruntita
Mod de preparare chec cu pere si ciocolata:
Aprindem focul in cuptor, sa-l preincalzim, pregatim si tava, ungem cu unt si tapetam cu faina. Pregatim perele si ciocolata. Fructele le spalam, le taiem in patru, curatam mijlocul de cotor, pulpaa perelor o taiem cubulete. Ciocolata am maruntit-o, intai am incercat pe razatoare dar curand am trecut la maruntirea cu cutitul.
E momentul sa ne apucam de aluat: amestecam faina cu sarea si praful de copt. Mixam untul moale cu zaharul si adaugam treptat ouale – cate unul, mixam si doar cand primul s-a incorporat, il adaugam si pe al doilea. La sfarsit, adaugam faina, esenta de vanilie si amestecam pana se omogenizeaza compozitia.
La final, adaugam perele, eventual nucile, ciocolata, amestecam usor, cu o lingura de lemn sa nu se sfarme tare.
Bagam la cuptor. Ca sa fim siguri ca e facuta, verificam cu ajutorul testului scobitorii…… In fine, oricum scobitoarea iese usor umeda dat fiind perele din aluat dar oricum siguri va dati seama cand e gata. Miroase mult prea bine……
O reteta recomandata de blogul casutalaurei.blogspot.ro