3 retete de dulceata cu fructe de sezon

Dulceata de pere

Dulceata de pere

2 / 3

Dificultate: redusa

Ingrediente necesare pentru dulceata de pere:

  • 1 kg pere coapte, mai tari
  • 700 g zahar
  • 150 ml apa
  • 1 baton scortisoara
  • suc de lamaie

Cum se prepara dulceata de pere:

Perele se curata de coaja, se taie pe jumatate, se golesc de seminte si partea lemnoasa, apoi se taie in felii subtiri. Se stropesc imediat cu suc de lamaie pentru a nu oxida. Intr-un vas se pun apa, zaharul si batonul de scortisoara si se fierb la foc iute, timp de 15-20 minute, pana cand se formeaza un sirop foarte bine legat. In sirop se adauga feliile de pere si se continua fierberea timp de inca 20-25 minute sau pana cand perele devin transparente, iar siropul se leaga din nou. Dulceata de pere se pune fierbinte in borcanele spalate si sterilizate. Se infileteaza imediat capacele si se infasoara borcanele in paturi groase pana se racesc.

O reteta recomandata de blogul truedelights.ro

Dulceata de mure

Dulceata de mure

3 / 3

Dificultate: redusa

Ingrediente necesare pentru dulceata de mure:

  • 1kg si jumatate de mure
  • 1kg si jumatate de zahar

Mod de preparare dulceata de mure:

Am amestecat murele cu zaharul si am lasat sa stea 1 ora impreuna. Am pus la foc mic si am lasat sa fiarba usor. Cand incepe sa faca spuma, o luam cu ajutorul unei linguri.
Verificam pe o farfurie daca dulceata e gata, turnand o picatura. Daca e gata, inchidem focul si o turnam fierbinte in borcane. Le intoarcem invers si lasam asa 10 minute ca sa se sigileze bine.

O reteta propusa de blogul meosiris.blogspot.ro

Mie mi-au iesit 3 borcanase, dar e destul pentru noi 2. Cu siguranta vom folosi dulceata la clatite si la feliile de paine prajita cu unt din week-end atunci cand luam micul dejun impreuna.
 

Dulceata de prune

Dulceata de prune

1 / 3

Dificultate: redusa

Ingrediente necesare pentru dulceata de prune:

  • 150 gr zahar
  • 1 lingurita esenta de vanilie
  • 1 lingurita scortisoara
  • 1/2 lingurita cardamon


Mod de preparare dulceata de prune:

Mai intai se spala prunele si li se scot samburii. Se pun intr-un vas impreuna cu 150 gr de apa si zaharul. Se lasa sa fiarba pana cand se inmoaie fructul - cam o jumatate de ora. Se scot din vasul in care au fiert si se paseaza cuun robot de bucatarie. Se amesteca condimentele. Vasul in care au fiert se clateste si se adauga inapoi dulceata si se lasa la fiert aproximativ 1-1,2 ore. Apoi am pus dulceata in borcane sterilizate si ce a mai ramas am consumat rapid cu biscuiti unsi cu unt de arahide crocant.

*daca doriti sa fie mai dulce mai adaugati zahar; depinde mult si de cat de dulci sunt fructele.

dulceata de prune

Aceasta reteta este propusa de blogul amainbucatarie.blogspot.ro

Dulceata de pere
Dulceata de mure
Dulceata de prune

Rezumat

Dulceata de prune, zmeura sau pere, desertul perfect pentru zilele reci de iarna. Servite pe paine prajita, biscuiti, in diverse prajituri sau chiar simple, dulceturile sunt nelipsite din camara unei gospodine. Iata 3 retete de dulceata pe care le poate prepara oricine.

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri