Ingrediente necesare pentru prajitura cu pere si crema de nuci:
Pentru blat:
3 oua
150 gr zahar
1 lingurita praf de copt
200 gr faina
100 ml ulei
300 gr pere din compot
2 linguri suc din compot
2 lingurite cacao
Pentru crema:
200 gr unt 85% grasime
170 gr zahar pudra
o fiola esenta de vanilie Dr. Oetker
5 linguri mari de nuca macinata
Pentru ornat: 50 gr ciocolata neagra
Mod de preparare prajitura cu pere si crema cu nuci:
Mixam oula intregi pana se albesc. Adaugam zaharul si mai mixam cateva minute. Adaugam apoi, folosind o spatula, uleiul si perele facute piure in blender impreuna cu cele 2 linguri de suc. La final incorporam faina amestecata cu praful de copt.
Turnam trei sferturi din compozitie intr-o tava tapetata cu hartie de copt sau folie de Al.
Restul amestecam cu cele 2 lingurite de cacao si turnam peste compozitia din tava formand trei fasii. Dam la cuptorul incins la 175 grade timp de 30 min.
In acest timp pregatim crema astfel: mixam untul cu zaharul pudra pana se topeste zaharul. Adaugam apoi esenta de vanilie si pe rand cele 5 linguri de nuca, mixand in continuare pana se omogenizeaza. Blatul racit il taiem in doua. Asezam prima foaie pe o plansa si o insiropam cu sucul de la compotul de pere. Punem jumatate din crema si nivelam frumos. Asezam apoi a doua foaie si la fel o insiropam si ungem cu restul de crema.
Pentru ornat, topim ciocolata, o punem intr-o punguta la care ii gaurim un capat si trasam dungi de-a lungul si de-a latul prajiturii, pana obtinem un gratar de ciocolata.
Dam prajitura la frigider timp de aprox o ora, dupa care se poate servi.