Timp de preparare: 30 - min
Dificultate: redusa
Ingrediente necesare pentru prajiturele cu branza:
Aluat:
- 250 g faina
- 120 ml apa
- 2 lingurite praf de copt
- Un varf cutit sare
- Coaja de la 1/2; lamaie
- 50 g unt
- 1/2 pahar zahar
Crema:
- 500 g branza
- 2 galbenusuri
- Coaja de lamaie 100 de g
- Un varf cutit sare
- 50 g amidon
- Suc de la o jumatate lamaie
- 1/3 pahar zahar
- Se amesteca toate ingredientele si se obtine crema.
Mod de preparare prajiturele cu branza:
Se prepara aluatul: se amesteca toate ingredientele si se lasa la frigider. Aluatul se intinde apoi in foaie si se taie cu ajutorul unei cescute cu diametrul de 10 cm. Le punem in forme de briosa.
Se prepara crema: se amesteca branza cu galbenusurile batute, se adauga sucul de lamaie, zahar, amidon, coaja de lamaie si un praf de sare. Se amesteca bine pana se obtine o compozitie omogena.
In mijloc se pune o lingurita de umplutura.Se coace la 170 de grade 30 minute.Cand sunt gata se pudreaza cu zahar.
O reteta propusa de: Alina Ioana Vacaru (tasia2009)
Pampers continuă să fie alături de micii luptători prin donația de scutece Pampers special concepute pentru prematuri
Conducerea sub influența alcoolului și drogurilor: răspunderea penală și riscurile majore pentru șoferi și comunitate
Cum va fi lumea ta peste 10 ani? Un studiu despre sustenabilitate și viitor, prin ochii liceenilor români
Fără Bullying la peste 260 de grădinițe din București și din țară