Timp de preparare: 30 - min
Dificultate: redusa
Ingrediente necesare pentru prajiturele cu branza:
Aluat:
- 250 g faina
- 120 ml apa
- 2 lingurite praf de copt
- Un varf cutit sare
- Coaja de la 1/2; lamaie
- 50 g unt
- 1/2 pahar zahar
Crema:
- 500 g branza
- 2 galbenusuri
- Coaja de lamaie 100 de g
- Un varf cutit sare
- 50 g amidon
- Suc de la o jumatate lamaie
- 1/3 pahar zahar
- Se amesteca toate ingredientele si se obtine crema.
Mod de preparare prajiturele cu branza:
Se prepara aluatul: se amesteca toate ingredientele si se lasa la frigider. Aluatul se intinde apoi in foaie si se taie cu ajutorul unei cescute cu diametrul de 10 cm. Le punem in forme de briosa.
Se prepara crema: se amesteca branza cu galbenusurile batute, se adauga sucul de lamaie, zahar, amidon, coaja de lamaie si un praf de sare. Se amesteca bine pana se obtine o compozitie omogena.
In mijloc se pune o lingurita de umplutura.Se coace la 170 de grade 30 minute.Cand sunt gata se pudreaza cu zahar.
O reteta propusa de: Alina Ioana Vacaru (tasia2009)
De ce ajung femeile din România la psiholog. ”Trăim într-o cultură în care femeia e învățată să pună nevoile celorlalți înainte”
Metroul bucureștean scurtează drumul spre prevenția cancerelor asociate infecției cu HPV
“Love Fair”, târgul caritabil care schimbă soarta animalelor fără stăpân
Țările din Europa în care se fac cele mai multe transplanturi de celule stem. Pe ce loc e România?