5 idei de ce sa gatesti atunci cand nu mai stii ce sa gatesti

 Tocanita de pipote

Tocanita de pipote

1 / 5

Dificultate: redusa

Ingrediente necesare pentru tocanita de pipote:

  • 1 caserola de pipote
  • 1 ceapa
  • 1 morcov mare
  • 1/2 ardei gras si rosu
  • 1/4 praz
  • 1 ou
  • 3 lg smantana
  • patrunjel verde
  • sare, piper

Mod de preparare tocanita de pipote:

Caliti ceapa tocata intr-o tigaie, adaugati morcovul dat pe razatoare si caliti pana mai lasa din culoare. Adaugati apoi prazul si ardeiul si mai caliti putin inainte sa adaugati pipotele bine spalatae si curate de eventualele coji. Potriviti la gust cu sare si piper. Adaugati apa cat sa acopere pipotele si lasati la foc mic sa fiarba. Dupa ce s-au fiert pipotele, pregatiti intr-un bol un amestec din oul batut cu smantana si adaugati incet la sos pentru a-l ingrosa.
La final adaugati si patrunjelul si serviti cu mamaliguta fierbinte.

O reteta recomandata de blogul amainbucatarie.blogspot.ro

Paste carbonara cu dovlecei

Paste carbonara cu dovlecei

2 / 5

Dificultate: redusa

Ingrediente necesare pentru paste carbonara cu dovlecei:

  • 200 g paste penne
  • 1 dovlecel mic
  • 4-5 felii bacon afumat (panceta)
  • 2-3 linguri ulei de masline
  • 2 galbenusuri
  • 50 ml smantana lichida pentru gatit
  • o mana buna parmezan razuit
  • piper
  • busuioc, cimbru sau cimbrisor

Cum se prepara paste carbonara cu dovlecei:

Pastele se fierb in multa apa cu sare, timp de 8-11 minute, sa ramana al dente. Se incinge uleiul intr-o tigaie si se adauga baconul taiat mai mic si se lasa pana cand se topeste grasimea, amestecand din cand in cand. Dovlecelul se taie in felii subtiri si se adauga in tigaie. (Dovlecelul se curata de coaja sau se poate lasa cu totul. Daca este necesar, se indeparteaza mijlocul cu semintele.) Se amesteca bine si se adauga mult piper proaspat macinat. Tot acum se adauga cimbru, cimbrisor sau busuioc, dupa preferinte. Se prepara sosul amestecand intr-un bol: galbenusurile de ou cu smantana si parmezanul razuit. Pastele se scurg de apa si se adauga in tigaie peste dovlecei si sunca. Se opreste focul si se adauga sosul. Se amesteca bine. Oul se va gati de la caldura din tigaie. Se adauga, daca este necesar, o lingura – doua cu apa in care au fiert pastele. Sosul trebuie sa fie cremos si sa acopere pastele. Paste carbonara cu dovlecei se servesc fierbinti.
Pofta buna!
 

Pe blogul http://truedelights.ro veti gasi si alte retete la fel de delicioase.

Midii cu orez salbatic

Midii cu orez salbatic

3 / 5

Dificultate: redusa

Ingrediente necesare pentru midii cu orez salbatic:

  • 1 kg midii
  • 1 ceapa (rosie am pus eu)
  • un sfert ardei rosu
  • 1 pahar de vin
  • cativa catei usturoi
  • o jumatate legatura patrunjel
  • piper
  • rasnita verdeturi mediteraniene (optional)

Pentru orez:

  • 1 ceapa
  • o jumatate ardei rosu
  • 200 g orez salbatic
  • patrunjel verde

Mod de preparare midii cu orez salbatic:

Midiile se curata sub jet de apa. Midiile care sunt deschise se arunca deoarece nu sunt bune, sunt moarte. Ceapa se toaca marunt si se pune la calit in 2 linguri ulei de masline. Cand s-a inmuiat putin se adauga ardeiul. Dupa 1 minut putem adauga usturoiul taiat, amestecam si turnam un pahar de vin. Lasam sa fiarba si adaugam midiile curatate. Din acest moment nu mai invartim deloc ci miscam tigaia usor cu manusi daca e necesar:)
Dupa 2-3 minute midiile incep sa se deschida si avem grija sa le miscam incet sa se deschida toate. Midiile care nu s-au deschis se arunca ( la mine toate s-au deschis).
Adaugam patrunjelul tocat si un praf de piper si daca doriti puteti adauga un praf de verdeturi mediteraniene. Nu adaugam sare deoarece midiile au un gust usor sarat. Intre timp punem si orezul la fiert, cand e fiert se trece sub jet de apa.
O ceapa se caleste in 2 linguri de ulei, cand s-a inmuiat se adauga ardeiul taiat marunt, orezul si putin patrunjel. Dam gustul cu putina sare. Midiile se servesc impreuna cu garnitura de orez si va garantez ca merita toata chinuiala de la inceput cu curatatul cu sarma de vase.

Foarte foarte bune, mai ales sosul ramas in tigaie format din vin, ceapa, ardei, usturoi.
Si cantitatea ajunge pentru 4 persoane lejer. Pofta buna!!!

P.S. Deci sa nu uitam: midiile desfacute inainte de preparare se arunca si midiile nedesfacute dupa preparare la fel se arunca.

Aceasta reteta a fost oferita de blogul biancams76.blogspot.ro

Piept de pui cu ghimbir si sos chili

Piept de pui cu ghimbir si sos chili

4 / 5

Dificultate: redusa

Ingrediente necesare pentru piept de pui cu ghimbir si sos chili:

  • 500 gr piept de pui
  • 2 cepe
  • 5 catei de usturoi
  • 1/2 ardei rosu
  • 1/2 ardei verde
  • zeama de la o jumatate de lamaie
  • 1 lingurita rasa ghimbir macinat
  • 4-5 lingurite sos chili
  • oregano
  • roinita
  • sare si piper
  • 50 gr ulei masline

Mod de preparare piept de pui cu ghimbir si sos chili:

Taiem pieptul de pui in fasii si prajim in ulei de masline pe ambele parti. Prajim in doua ture pentru ca nu incape pe fundul wok-ului toata carnea. Scoatem apoi carnea intr-un bol. Taiem legumele felii si prajim in acelasi ulei in care am prajit puiul. Cand ceapa capata o culoare aurie adaugam si pieptul de pui. Intr-o cana punem pe jumatate apa si amestecam in ea praful de ghimbir, sucul de lamaie, sarea, piperul si sosul chili.
Turnam in wok, adaugam si ierburile tocate si lasam sa fiarba aprox 15 minute.
Va asigur ca e o mancare deliciosa, aromata, usor de facut si sanatoasa. Se poate servi spre exemplu cu piure de cartofi.

O reteta recomandata de blogul timeaioo.blogspot.ro

 Vita cu ardei si broccoli

Vita cu ardei si broccoli

5 / 5

Dificultate: redusa

Ingrediente necesare pentru vita cu ardei si broccoli:

  • 300 g muschi de vita
  • 1 ardei gras rosu
  • un buchet mai mic de broccoli
  • 1 fir de ceapa verde
  • 1 bucata ghimbir
  • 2 catei de usturoi
  • 3 linguri ulei vegetal
  • 1 lingurita otet de vin
  • 2 lingurite sos de soia
  • 2 lingurite vin de orez
  • 1 lingurita ulei de susan
  • 1 lingurita amidon de porumb sau cartofi
  • 1 lingurita seminte de susan
  • un praf de sare


Mod de preparare vita cu ardei si broccoli:

Taiem fasiute subtiri carnea de vita, o asezam intr-un castron, iar peste ea punem mai intai sarea, amidonul, 1 lingurita vin de orez, 1 lingurita sos de soia. Tocam marunt ghimbirul si ceapa (vom folosi numai partea alba de la ceapa) si usturoiul, iar jumatate din cantitatea lor o adaugam la amestecul de carne, amestecam totul si lasam la marinat pentru 15 minute. Intre timp taiem ardeiul gras si il punem de o parte, pregatim o oala cu apa si sare, desfacem broccoli in buchetele mai mici si cand a fiert apa, adaugam broccoli in oala cu apa, lasam asa 5 minute; scoatem broccoli din apa si il punem la scurs. Intr-un castronel, pregatim un sos din: uleiul de susan, restul de sos de soia, otetul de vin si restul de vin de orez. Intr-o tigaie incingem 2 lingurite de ulei vegetal si punem carnea de vita marinata. Calim carnea cateva minute, dupa care o scoatem si o lasam deoparte. In wok incingem lingurita de ulei vegetal ramasa, adaugam restul de ceapa, usturoi si ghimbir, calim cateva secunde, dupa care adaugam ardeiul gras taiat fasiute. Mai calim cateva secunde, dupa care adaugam inapoi carnea pregatita inainte, mai calim cateva secunde. Acum adaugam si buchetelele de broccoli, iar peste toate turnam sosul pregatit mai devreme. Dupa inca cateva secunde totul este gata, putem servi. Se poate servi alaturi de orez fierbinte, sau in boluri individuale pe pat de taitei. Oricum ar fi, este delicios! Seasupra presaram semintele de susan si servim cat mai repede!

Pofta buna!

Blogul andreeachinesefood.blogspot.ro va prezinta si alte retete chinezesti.

 Tocanita de pipote
Paste carbonara cu dovlecei
Midii cu orez salbatic
Piept de pui cu ghimbir si sos chili
 Vita cu ardei si broccoli

Rezumat

Ca orice gospodina, sigur ai momente cand efectiv nu mai stii ce sa gatesti, nu mai gasesti inspiratia niciunde. Pentru acele momente, ti-am pregatit 5 retete deosebite, dar deloc complicate si nici costisitoare.

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri