Ingrediente necesare pentru paste carbonara cu dovlecei:
200 g paste penne
1 dovlecel mic
4-5 felii bacon afumat (panceta)
2-3 linguri ulei de masline
2 galbenusuri
50 ml smantana lichida pentru gatit
o mana buna parmezan razuit
piper
busuioc, cimbru sau cimbrisor
Cum se prepara paste carbonara cu dovlecei:
Pastele se fierb in multa apa cu sare, timp de 8-11 minute, sa ramana al dente. Se incinge uleiul intr-o tigaie si se adauga baconul taiat mai mic si se lasa pana cand se topeste grasimea, amestecand din cand in cand. Dovlecelul se taie in felii subtiri si se adauga in tigaie. (Dovlecelul se curata de coaja sau se poate lasa cu totul. Daca este necesar, se indeparteaza mijlocul cu semintele.) Se amesteca bine si se adauga mult piper proaspat macinat. Tot acum se adauga cimbru, cimbrisor sau busuioc, dupa preferinte. Se prepara sosul amestecand intr-un bol: galbenusurile de ou cu smantana si parmezanul razuit. Pastele se scurg de apa si se adauga in tigaie peste dovlecei si sunca. Se opreste focul si se adauga sosul. Se amesteca bine. Oul se va gati de la caldura din tigaie. Se adauga, daca este necesar, o lingura – doua cu apa in care au fiert pastele. Sosul trebuie sa fie cremos si sa acopere pastele. Paste carbonara cu dovlecei se servesc fierbinti.
Pofta buna!