Dificultate: redusa
Ingrediente necesare pentru midii cu orez salbatic:
- 1 kg midii
- 1 ceapa (rosie am pus eu)
- un sfert ardei rosu
- 1 pahar de vin
- cativa catei usturoi
- o jumatate legatura patrunjel
- piper
- rasnita verdeturi mediteraniene (optional)
Pentru orez:
- 1 ceapa
- o jumatate ardei rosu
- 200 g orez salbatic
- patrunjel verde
Mod de preparare midii cu orez salbatic:
Midiile se curata sub jet de apa. Midiile care sunt deschise se arunca deoarece nu sunt bune, sunt moarte. Ceapa se toaca marunt si se pune la calit in 2 linguri ulei de masline. Cand s-a inmuiat putin se adauga ardeiul. Dupa 1 minut putem adauga usturoiul taiat, amestecam si turnam un pahar de vin. Lasam sa fiarba si adaugam midiile curatate. Din acest moment nu mai invartim deloc ci miscam tigaia usor cu manusi daca e necesar:)
Dupa 2-3 minute midiile incep sa se deschida si avem grija sa le miscam incet sa se deschida toate. Midiile care nu s-au deschis se arunca ( la mine toate s-au deschis).
Adaugam patrunjelul tocat si un praf de piper si daca doriti puteti adauga un praf de verdeturi mediteraniene. Nu adaugam sare deoarece midiile au un gust usor sarat. Intre timp punem si orezul la fiert, cand e fiert se trece sub jet de apa.
O ceapa se caleste in 2 linguri de ulei, cand s-a inmuiat se adauga ardeiul taiat marunt, orezul si putin patrunjel. Dam gustul cu putina sare. Midiile se servesc impreuna cu garnitura de orez si va garantez ca merita toata chinuiala de la inceput cu curatatul cu sarma de vase.
Foarte foarte bune, mai ales sosul ramas in tigaie format din vin, ceapa, ardei, usturoi.
Si cantitatea ajunge pentru 4 persoane lejer. Pofta buna!!!
P.S. Deci sa nu uitam: midiile desfacute inainte de preparare se arunca si midiile nedesfacute dupa preparare la fel se arunca.
Aceasta reteta a fost oferita de blogul biancams76.blogspot.ro