4 / 6

Paste cu sos de rosii si busuioc

Dificultate: redusa

Ingrediente necesare pentru Paste cu sos de rosii si busuioc:

  • 300 g paste
  • 300 g rosii
  • 1 ardei iute
  • 2 catei de usturoi
  • ulei
  • busuioc verde
  • sare
  • piper

Mod de preparare paste cu sos de rosii si busuioc:

Usturoiul se curata, se taie felii subtiri si se caleste in 2-3 linguri cu ulei. Peste usturoi se adauga ardeiul iute taiat rondele si rosiile taiate in cuburi mici. Daca se folosesc rosii chery, acestea se taie in jumatati.
Se lasa totul sa se caleasca la foc iute, timp de 3-4 minute, amestecand usor sau scuturand tigaia.
Pastele, fusili sau cele pe care le preferati, se fierb in apa cu sare, timp de 8-10 minute. Se scurg de apa si se adauga peste rosiile din tigaie.
Paste cu sos de rosii si busuiocSe potriveste gustul cu sare, piper, se adauga busuioc verde tocat marunt, se amesteca de cateva ori si se opreste focul.
Pastele sunt foarte bune servite calde.
Daca nu e post, deasupra se pot presara cu parmezan ras.

O reteta recomandata de blogul truedelights.ro

Înapoi la articol

Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri