5 retete extrem de usoare pe care le poate prepara oricine

 Pui piccata cu ciuperci

Pui piccata cu ciuperci

3 / 5

Dificultate: redusa

Ingrediente necesare pentru pui piccata cu ciuperci:

  • carne de pui dezosata (cam 200 gr/ persoana)
  • ciuperci (circa 150 gr/persoana)
  • usturoi zdrobit
  • supa de pui (o cana)
  • faina (circa 2 linguri pentru sos) plus faina prin care tavalim puiul inainte de a-l praji
  • o jumatate de ceasca de vin alb
  • ulei de masline
  • 2 linguri unt
  • sare
  • piper
  • patrunjel
  • tarhon

Mod de preparare pui piccata cu ciuperci:

Carnea de pui se sareaza, se pipereaza dupa gust, se pune la sfarait in tigaia incinsa. Am intors-o de pe o parte pe alta pana cand a prins o frumoasa culoare rumena. Cand a fost gata, am pus-o pe o farfurie cu o folie de aluminiu ca sa se tina calda.
Intr-un wok (dar se poate si intr-o tigaie normala neaderenta), am pus ciupercile taiate, doua lingurite din pasta de usturoi si doua linguri de ulei de masline, mestecand mereu pana legumele prind culoare. Intr-un blidisel am pus o lingura varf de faina si am amestecat-o cu putina supa pana am obtinut o pasta. Am mai adaugat supa, subtiind dar si omogenizand sosul pe care l-am turnat apoi in wok peste ciuperci, am mai adaugat vinul alb, am asezonat cu sare si am lasa sa fiarba totul, mestecand cat de des, pana sosul se mai ingroasa. Chiar la sfarsit, se adauga piperul proaspat maruntit (preferabil), patrunjelul si tarhonul tocat marunt si restul pastei de usturoi.Am mai lasat sa dea in clocot cateva secunde apoi am luat de pe foc.
Yummi, yummi!

Aceasta reteta a fost propusa de blogul casutalaurei.blogspot.ro

Paste cu sos de rosii si busuioc

Paste cu sos de rosii si busuioc

4 / 5

Dificultate: redusa

Ingrediente necesare pentru Paste cu sos de rosii si busuioc:

  • 300 g paste
  • 300 g rosii
  • 1 ardei iute
  • 2 catei de usturoi
  • ulei
  • busuioc verde
  • sare
  • piper

Mod de preparare paste cu sos de rosii si busuioc:

Usturoiul se curata, se taie felii subtiri si se caleste in 2-3 linguri cu ulei. Peste usturoi se adauga ardeiul iute taiat rondele si rosiile taiate in cuburi mici. Daca se folosesc rosii chery, acestea se taie in jumatati.
Se lasa totul sa se caleasca la foc iute, timp de 3-4 minute, amestecand usor sau scuturand tigaia.
Pastele, fusili sau cele pe care le preferati, se fierb in apa cu sare, timp de 8-10 minute. Se scurg de apa si se adauga peste rosiile din tigaie.
Paste cu sos de rosii si busuiocSe potriveste gustul cu sare, piper, se adauga busuioc verde tocat marunt, se amesteca de cateva ori si se opreste focul.
Pastele sunt foarte bune servite calde.
Daca nu e post, deasupra se pot presara cu parmezan ras.

O reteta recomandata de blogul truedelights.ro

 Frigarui de pui

Frigarui de pui

5 / 5

Dificultate: redusa

Ingrediente necesare pentru frigarui de pui:

  • 1 piept de pui
  • 1 ardei gras rosu
  • 1 ardei gras verde
  • 1 ceapa rosie
  • rosii cherry
  • feliute de bacon
  • 1 limette
  • condimente (puteti pune absolut orice condimente doriti, eu am optat pentru menta, tarhon, un pic de curry, praf de usturoi)
  • sare
  • piper
  • ulei de masline

Mod de preparare frigarui de pui:

Legumele se taie bucati, pieptul de pui la fel, rosiile cherry se taie in doua. Bucatile le-al alternat pe betzele de frigarui, ordinea chiar nu conteaza. Din condimente, ulei, sucul si coaja de la limette am facut un sos cu care am stropit frigaruile. Le-am lasat cateva ore la marinat in acest sos dupa care le-am pus pe gratarul meu pe apa. Noi le-am servit impreuna cu o portie de orez cu curry si un pahar de vin alb

Blogul andreeachinesefood.blogspot.ro va prezinta si alte retete interesante

 Ciulama de ciuperci

Ciulama de ciuperci

1 / 5

Dificultate: redusa

Ingrediente necesare pentru ciulama de ciuperci:

  • 2 conserve de ciuperci (420 gr net)
  • 1 ceapa
  • 2 linguri ulei
  • 1 lingura rasa de faina (optional)
  • 6 linguri smantana
  • 50 ml lapte
  • sare si piper dupa gust
  • 2-3 catei de usturoi

Mod de preparare ciulama de ciuperci:

Scurgem apa din conserva pune ciupercile intr-o sita si le trecem pe sub un jet de apa rece. Ceapa curatata si tocata marunt o calim in uleiul incins.
Adaugam ciupercile si lasam la foc mic timp de aprox 10 minute (practic pana scade apa lasata de ciuperci). Adaugam usturoiul maruntit/zdrobit.
Intr-un bol amestecam faina cu smantana si laptele. Adaugam smanatana si laptele treptat sa nu se formeze cocoloase.
Turnam smantana peste ciuperci si amestecam sa nu se prinda de fundul vasului.
Adaugam sare si piper dupa gust si luam de pe foc.
Servim cald.

O reteta recomandata de blogul timeaioo.blogspot.ro

 Cartofi cu smantana

Cartofi cu smantana

2 / 5

Dificultate: redusa

Ingrediente necesare pentru cartofi cu smantana:

  • 1 kg de cartofi
  • cateva linguri de ulei
  • 2-3 linguri de faina
  • 2 cepe
  • putin otet
  • sare, boia
  • patrunjel
  • smantana dupa gust

Mod de preparare cartofi cu smantana:

Se caleste usor ceapa in ulei si se adauga peste cartofii taiati rondele si se rumenesc si ei usor. Se condimenteaza cu sare si boia si se sadauga apa cat sa ii acopere si se fierb incetisor.
Cand s-au inmuiat cartofii se adauga faina dizolvata in putina apa si se mai lasa putin pe foc, sa se ingroase sosul.

Se ia de pe foc si se adauga patrunjel tocat si otet.

La servire se adauga smantana dupa plac.

cartofi cu smantana

O reteta recomandata de blogul amainbucatarie.blogspot.ro

 Pui piccata cu ciuperci
Paste cu sos de rosii si busuioc
 Frigarui de pui
 Ciulama de ciuperci
 Cartofi cu smantana

Rezumat

Va prezentam astazi 5 retete de mancare la indemana oricui. Ai nevoie doar de ingrediente si putina vointa. Iata cat de simple sunt:

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri