3 / 6

Pui piccata cu ciuperci

Dificultate: redusa

Ingrediente necesare pentru pui piccata cu ciuperci:

  • carne de pui dezosata (cam 200 gr/ persoana)
  • ciuperci (circa 150 gr/persoana)
  • usturoi zdrobit
  • supa de pui (o cana)
  • faina (circa 2 linguri pentru sos) plus faina prin care tavalim puiul inainte de a-l praji
  • o jumatate de ceasca de vin alb
  • ulei de masline
  • 2 linguri unt
  • sare
  • piper
  • patrunjel
  • tarhon

Mod de preparare pui piccata cu ciuperci:

Carnea de pui se sareaza, se pipereaza dupa gust, se pune la sfarait in tigaia incinsa. Am intors-o de pe o parte pe alta pana cand a prins o frumoasa culoare rumena. Cand a fost gata, am pus-o pe o farfurie cu o folie de aluminiu ca sa se tina calda.
Intr-un wok (dar se poate si intr-o tigaie normala neaderenta), am pus ciupercile taiate, doua lingurite din pasta de usturoi si doua linguri de ulei de masline, mestecand mereu pana legumele prind culoare. Intr-un blidisel am pus o lingura varf de faina si am amestecat-o cu putina supa pana am obtinut o pasta. Am mai adaugat supa, subtiind dar si omogenizand sosul pe care l-am turnat apoi in wok peste ciuperci, am mai adaugat vinul alb, am asezonat cu sare si am lasa sa fiarba totul, mestecand cat de des, pana sosul se mai ingroasa. Chiar la sfarsit, se adauga piperul proaspat maruntit (preferabil), patrunjelul si tarhonul tocat marunt si restul pastei de usturoi.Am mai lasat sa dea in clocot cateva secunde apoi am luat de pe foc.
Yummi, yummi!

Aceasta reteta a fost propusa de blogul casutalaurei.blogspot.ro

Înapoi la articol

Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri