Incearca niste sarmale delicioase in foi de spanac.

Ingrediente

  • frunze de spanac (30-40)
  • 1 kg de carne tocata de vita
  • 100 g de orez
  • ceapa verde
  • 120 ml suc de rosii
  • 2 linguri de ulei
  • 150 ml bors
  • 120 ml smantana
  • 1 lamaie

Mod de preparare

Frunzele de spanac se spala foarte bine si se oparesc cateva secunde intr-un castronel cu apa clocotita. Se dau repede si prin apa rece si se pun deoparte pana se racesc.

Orezul se spala si el bine.
Ceapa se toaca marunt si amesteca bine cu orez. Aceasta ompozitia obtinuta se caleste foarte putin intr-o cratita. Se adauga apoi peste carne si in plus se pune patrunjel taiat marunt si 50-60 de ml de suc de rosii.

In fiecare frunza de spanac se pune compozitia obtinuta. Se unge o cratita cu ulei, se pun 4-5 foi de spanac pe fundul cratitei si aseaza sarmalele.Peste sarmale se pune restul de suc de rosii, 150 ml de bors si apa cat sa fie acoperite.

Se fierb timp de minim o ora (aproximativ 70 de minute). Dupa ce au fiert se pune si o lamaie taiata felii.

Sunt excelente cu smantana.


Vizionare placuta

Aboneaza-te la Garbo sau conecteaza-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.
In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului Sarmale in foi de spanac.